18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAgenți de frontieră ruși, arestați în Ucraina. Ei au participat la exerciţiu...

Agenți de frontieră ruși, arestați în Ucraina. Ei au participat la exerciţiu pe Marea Neagră, în largul Crimeei

Doi agenţi de frontieră ruşi au fost arestaţi, în noaptea de joi spre vineri, de autorităţile ucrainene, după ce au intrat din greşeală pe teritoriul Ucrainei, în nordul Mării Negre, în regiunea Crimeea, anunţă Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia. Astfel, autoritățile ruse au cerut Kievului eliberarea cetăţenilor ruşi, informează TASS, citat de Mediafax.

„În noaptea de joi spre vineri, în cursul unor exerciţii desfăşurate în apropierea frontierei ruso-ucrainene, doi membri ai Poliţiei de frontieră s-au rătăcit şi au pătruns pe teritoriul Ucrainei, unde au fost arestaţi", a transmis filiala FSB din Crimeea.

Cei doi agenţi de frontieră ruşi au pătruns în apele teritoriale ale Ucrainei pe Marea Neagră, în zona de frontieră Armiansk, în largul fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexată de Rusia din anul 2014. Agenţii au oprit barca într-o zonă de pe teritoriul ucrainean şi au fost găsiţi pe ţărm.

„Problema trebuie rezolvată prin comunicarea între Rusia şi Ucraina. Sperăm că, în conformitate cu normele internaţionale, agenţii vor fi retrimişi cât mai rapid pe teritoriul Rusiei", a precizat FSB.

Kievul consideră Crimeea teritoriu al Ucrainei.

Serviciul de frontieră al Ucrainei a confirmat arestarea a doi indivizi necunoscuţi. „În cursul nopţii de joi spre vineri, în jurul orei 2.30, agenţi ai Detaşamentului Herson au arestat două persoane şi au găsit ambarcaţiunea ancorată la ţărm", a declarat Viktor Nazarenko, şeful departamentului regional ucrainean al Serviciului de frontieră. Oficialul ucrainean a precizat că cei doi suspecţi probabil sunt agenţi de frontieră ruşi.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă