UPDATE. Parlamentul European a ratificat marţi, în acelaşi timp cu Parlamentul ucrainean, acordul de asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, relatează AFP, informează Mediafax.
În cadrul acestui vot calificat drept "istoric" de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, acordul a obţinut 535 de voturi pentru, 127 de voturi împotrivă şi 35 de abţineri.
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/e64da1c050f57aae1f49415241d363c7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
–
Acordul istoric de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană a fost ratificat marți de parlmentul ucrainean, concretizându-se astfel îndepărtarea de Moscova a acestei foste republici sovietice. În același timp, acordul a fost ratificat și de către Parlamentul European.
Potrivit Mediafax, textul a fost aprobat de 355 de deputaţi ucreineni şi nici unul dintre parlamentarii prezenţi nu a votat împotrivă.
După vot, parlamentarii au intonat imnul naţional ucrainean. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat ulterior acordul, în aplauzele celor prezenţi.
Rada (Parlamentul ucrainean) era în legătură video directă cu Parlamentul European de la Strasbourg, unde parlamentarii europeni au ratificat de asemenea acordul de asociere.
Acest acord, care are componente politice şi economice, rămâne însă în mare parte simbolic în acest stadiu, după ce UE a anunţat amânarea intrării în vigoare a acordului de liber schimb până la sfârşitul lui 2015, pentru a permite discuţii cu Rusia, care se opune acestui acord.