10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSărbători Pascale. Pompierii: Nu transportați lumânări aprinse în autovehicule!

Sărbători Pascale. Pompierii: Nu transportați lumânări aprinse în autovehicule!

Pentru ca de Sărbătorile Pascale slujbele religioase să se desfășoare în liniște și siguranță, pompierii recomandă responsabililor ca ușile lăcașelor de cult să fie blocate în poziția deschis, iar credincioșii să evite să transporte lumânări aprinse în mijloace de transport în comun sau în mașinile personale.

De asemenea, enoriașii ar trebui să fie foarte atenți și să folosească cu multă grijă lumânările aprinse și să evite busculadele și panica, acestea putând duce la adevărate tragedii. 

O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care din joacă sau neatenție pot genera incendii.

Menținerea degajată a căilor de acces și evacuare în/din buserică sau curtea bisericii este importantă pentru evitarea problemelor.

Pompierii le recomandă oamenilor care merg la biserică în noaptea de Înviere cau, în mijloacele de transport în comun sau chiar în autoturismele proprii să nu se folosească lumânări aprinse. 

La biserici trebuie să fie prevăzute lăzi cu nisip și găleți cu apă, iar amplasarea suporților cu lumânări să se facă astfel încât să nu se producă incendii. (depunerea lumânărilor aprinse să se facă în exterior și să fie supravegheate pe toată durata menținerii aprinse a acestora).

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă