18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialManele, fanfare și artificii de zilele orașelor

Manele, fanfare și artificii de zilele orașelor

În această săptămână, mai multe localități din Constanța își sărbătoresc zilele orașelor. Primăria şi Consiliul Local Mihail Kogălniceanu organizează, de exemplu, în data de 7 septembrie 2014, începând cu orele 12.00, cea de-a treia ediţie a ”Zilei Comunei Mihail Kogălniceanu”, în Parcul Central din localitate. 

Această zi nu a fost aleasă întâmplător, întrucât marele istoric Mihail Kogălniceanu s-a născut la data de 6 septembrie 1817. Prilejul este tocmai bun pentru a aduce o serie de ”artiști consacrați”, așa cum îi numește primarul Ancuța Belu, printre care se numără manelistul Jean de la Craiova. Pe scenă vor urca totuși, alături de ei, și reprezentanții altor genuri musicale, precum Paula Selling, Carmen Rădulescu, Freddy Camacho și Ana Maria Petre, Alma și Nikolaos Papadopoulos, dar și ansambluri şi solişti din Mihail Kogalniceanu, Ovidiu, Mangalia, Medgidia, Alexandria, Siliștea, Castelu, Independența, Constanța și din Republica Moldova.

Primarul nu va scăpa oportunitatea de a se adresa celor prezenţi. ”Va fi continuată tradiţia începută la prima ediţie, prin premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, a veteranilor de război, a elevilor și a cadrelor didactice cu rezultate, deosebite precum și acordarea diplomelor de merit ansamblurilor, șolistilor și sportivilor participanți la eveniment”, a spus ea. La zilele orașului va participa și Rodica Cucereanu, primarul localităţii Crihana Veche și “Ansamblul Crihanenii” din Republica Moldova, localitate cu care comuna Mihail Kogălniceanu s-a înfrăţit în data de 31 august 2013. Sărbătoarea se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Mangalia mizează pe latura religioasă

Și Primăria Municipiului Mangalia organizează, sâmbătă 6 septembrie şi duminică 7 septembrie, mai multe activităţi prilejuite de sărbătorirea Zilelelor Oraşului, împreună cu Protoieria Callatis, Astfel, sâmbătă 6 septembrie, Fanfara militară va susţine un concert în Portul Turistic, între orele 19:00 – 20:00. La ora 20:15, în aceeaşi locaţie, reprezentanţii protoieriei, alături de enoriaşi, vor întâmpina delegaţia elenă, condusă de Mitropolitul Serafim de Pireu, care, alături de ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, vor aduce, pe mare, moaştele Sf. Nectarie. Ulterior, procesiunea va urma traseul: Portul Turistic Mangalia – Strada Ştefan cel Mare – Primăria Mangalia – Sens Giratoriu – Biserica Sf. Mina. La ora 21:00 se va oficia slujba Sf. Maslu, în faţa Bisericii Sf. Mina. Duminică 7 septembrie, începând cu orele 20:00, Primăria Mangalia invită turiştii şi locuitorii oraşului în Portul Turistic, unde va avea loc un concert susţinut de formaţiile Fair Play, Bosquito, precum şi Mike Godoroja & Blue Spirit.

O săptămână de petrecere la Medgidia

Zilele Municipiului Medgidia au început de luni și se vor termina duminică. ”Anul acesta se desfășoară sub semnul artei și culturii, dar și al sportului, cu zile care aduc împreună cultura și diferite ramuri ale artei – cinematografie, muzică și dans sau desen și pictură, precum și sporturi, de la sportul minții până la volei sau handbal”, spun organizatorii. Cu toate acestea, nu lipsesc și momentele cu iz electoral, de „celebrare a dragostei și a respectului prin serbarea cuplurilor la împlinirea a 50 de ani de căsnicie”. Pentruu copii sunt organizate spectacole de animație, cu baloane, desene pe față și personaje din desene animate, precum și de teatru. În serile de weekend, în Piațeta Decebal vor cânta artiști locali, dar și Compact, Lora și Maximilian.

 

Primăriile combină tradițiile cu modernul

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă