9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMagazin mobil pentru meșteșugarii romi, în Cluj

Magazin mobil pentru meșteșugarii romi, în Cluj

Rețeaua de afaceri sociale Meșteshukar ButiQ anunță deschiderea la Cluj a primului concept de magazin mobil din România ce reunește lucrări realizate cu măiestrie de meșteșugari romi în colaborare cu designeri de talie internațională.

“Dintotdeauna am fost fascinată de ideea de a ”materializa” un obiect: drumul de la concept la execuție, precum și etapele dintre acestea. Este indeosebi fascinant atunci când uneltele pe care le ai la dispoziție sunt cele pe care oamenii le-au folosit de veacuri. Asta solicită atât cretivitate, cât și curiozitate”, spune una dintre inițiatoare, Nadja Zerunian.

Magazinul va acoperi o gamă largă de produse, de la haine, bijuterii, accesorii și suveniruri, la produse pentru casă sau decor. Toate îmbină meșteșugul tradițional transmis din generație în generație de sute de ani cu munca unor designeri de top din România, Austria sau Suedia. Magazinul mobil va putea fi găsit de-a lungul timpului în diverse locuri din Cluj și la diverse evenimente. Înainte și după lansare, în perioada 10-16 septembrie, magazinul mobil va putea fi găsit în Parcul Iulius Mall, în zona pontonului de lângă lac.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă