13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. 500 de soldați din brigada multinațională NATO au ajuns la baza...

VIDEO. 500 de soldați din brigada multinațională NATO au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu

Aproximativ 500 de soldați, însoțiți de tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi tehnică militară, au ajuns, miercuri, la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

„Batalionul <<Vulturi luptători>>, prima rotaţie din unitatea de luptă a 3rd Brigade Combat Team, 4th Infantry Division (Iron Brigade), a ajuns deja la Mihail Kogalniceanu, ca parte a angajamentului SUA de a asigura o prezenţă persistentă în Europa. În total, circa 500 de soldaţi, însoţiţi de tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi tehnică militară. #USArmy #StrongEurope”, a scris Ambasada SUA, într-un mesaj postat pe Facebook.

 

În luna ianuarie, Forțele Terestre ale SUA au făcut publice o serie de detalii despre desfășurarea de trupe din estul Europe. Unitatea americană care a ajuns deja în Germania, în portul Bremerhaven, este Brigada a 3-a Blindată, cu sediul la Fort Carson (Colorado). Efectivul este de 3500 de militari însoțiți de 87 de tancuri, 18 tunuri autopropulsate Paladin, 144 mașini blindate Bradley și 419 automobile blindate Humvee.

Din Germania, pe parcursul lunii ianuarie, americanii se vor deplasa pe calea ferată și pe șosele până în Polonia, pe un traseu de peste 900 de kilometri. Începând din luna februarie 2017, unitățile americane se vor afla în punctele finale de dislocare. Astfel, în România va fi instalat un batalion de infanterie. Forțele Terestre ale SUA nu indică efectiv câți soldați vor fi staționați în România, dar un batalion american de infanterie are un efectiv mediu de 500 de oameni.

Comandamentul brigăzii americane este în Polonia. Americanii mai trimit trupe terestre în cele trei state baltice, precum și în Bulgaria. Întreaga deafășurare de forțe a SUA pe Flancul Estic al NATO va dura nouă luni.

 La mijlocul anului 2016, ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, declara într-un interviu că un batalion occidental pe teritoriul Poloniei ar fi suficient pentru descurajarea unui eventual atac al Rusiei. Un batalion nu ar putea ține în loc trupele rusești, dar le-ar încetini deplasarea până la intervenția forțelor principale ale NATO. La nivelul Alianței, trupele destinate pentru o asemenea situație din cele din forța de reacție rapidă.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă