27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUn tânăr de 19 ani, student la Filosofie, a fost găsit mort...

Un tânăr de 19 ani, student la Filosofie, a fost găsit mort pe Muntele Tâmpa. Anchetatorii iau în calcul şi o posibilă crimă

Poliţiştii şi procurorii din Braşov au deschis miercuri o anchetă, după ce un tânăr de 19 ani, student în Bucureşti, a fost găsit mort în vârful Muntelui Tâmpa, informează Agerpres.

Studentul fusese deja dat dispărut, iar anchetatorii iau în calcul şi o posibilă crimă.

Tânărul de 19 ani, pe care poliţiştii l-au căutat mai multe zile în judeţ, a fost găsit mort, marţi seara, în vârful Muntelui Tâmpa, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au deschis miercuri un dosar penal pentru ucidere din culpă, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care studentul şi-a pierdut viaţa.

Alexandru Eusebiu Rizea a fost dat dispărut în 28 iulie, în Bucureşti, iar fotografia sa a fost distribuită de zeci de utilizatori Facebook, şi numeroşi poliţişti l-au căutat în ultima săptămână.

„Alexandru ar fi urcat joia trecută în Gara de Nord, într-un tren spre Braşov, care s-a defectat pe drum. A fost momentul în care Alexandru ar fi dispărut. Nu a mai ajuns la destinaţie, spun poliţiştii, după ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din gară“, se anunţa în postările de pe Facebook, însoţite de fotografia tânărului.

„A fost efectuat un apel la 112 sâmbătă. În urma acestui apel, au fost efectuate activităţi de căutare de către poliţiştii de la Secţia 1 Braşov. Apoi a venit şi solictarea din partea inspectoratului care avea plângerea din partea familiei. Un membru al familiei s-a prezentat la poliţie şi ne-a solicitat să efectuăm căutări cu efective mărite“, a declarat, pentru Mediafax, Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

30 de politişti l-au căutat pe Alexandru în Braşov, iar după patru zile i-au găsit cadavrul pe Tâmpa. 

„Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor decesului“, a mai spus Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov. Ea a adăugat că nu există indicii de moarte prin violenţă în acest caz.

Tânărul de 19 ani era din Prahova, dar stătea în Bucureşti la sora lui. Potrivit aceloraşi postări de pe Facebook, Alexandru era student la Filosofie, dar ceva îl dezamăgise şi renunţase la studii după primul semestru.

Înainte să plece spre Braşov i-ar fi spus surorii sale că vrea să urce pe Tâmpa cu o fată de care s-a îndrăgostit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă