15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn polițist din Mehedinți este anchetat după ce a demonstrat contra Ordonanței...

Un polițist din Mehedinți este anchetat după ce a demonstrat contra Ordonanței 13. Radu Ghenciu: E dreptul meu să particip în timpul liber la mitinguri

Un agent de poliție este anchetat de conducerea Inspectoratului de Poliție Mehedinți, pe motiv că că a participat la protestele antiguvernamentale față de Ordonanța de Urgență 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, informează News.ro.

Bărbatul lucrează în cadrul Biroului de Ordină Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin. În 1 februarie, el s-a dus la proteste, ăn afara orelor de program. Șapte zile mai târziu, s-a dispus cercetarea lui.

„La şapte zile după aceea s-a dispus cercetarea mea. Acum, se pare că şi împotriva mea există un abuz. E dreptul meu să particip în timpul liber la mitinguri, nu a fost miting politic”, a declarat Radu Ghenciu.

Astfel, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi a decis să se facă o verificare, pentru a se constata dacă agentul Radu Ghenciu a respectat sau nu regulamentele interne ale instituţiei.

„Inspectoratul a fost sesizat cu privire la participarea agentului la acele proteste şi s-a dispus efectuarea de verificări, în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei încălcării vreunei norme interne de către persoana respectivă”, a declarat agentul de poliţie Mădălina Viziru, ofiţer de relaţii publice al IPJ Mehedinţi.


Mai mulți lideri PSD au lansat acuzații privind premeditarea demonstrațiilor din Piața Victoriei, cerând inclusiv o anchetă a SRI în rândul protestatarilor. Drept urmare, Poliția Locală a Sectorului 1, aflată în subordinea Primăriei Sectorului 1, a demarat o anchetă, iar proprietarul unui apartament din Piața Victoriei, de unde au fost proiectate mesaje laser, a fost chemat la audieri, la Poliția Sectorului 1.

În paralel, cinci persoane au fost chemate la audieri, la câteva secții de poliție din București, într-un dosar privind folosirea ilegală a unei drone, în timpul protestelor din Piața Victoriei. Ancheta este efectuată de procurori împreună cu reprezentanți ai Autorității Aeronautice Române.

Anchetatorii vor să afle dacă dronele pe care le deţin sunt înmatriculate şi dacă aveau aviz de la Autoritatea Aeronautică Română pentru a le folosi.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă