18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUdrea va promova mitul Dracula pe plan international

Udrea va promova mitul Dracula pe plan international

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri, la Berlin, ca Romania va promova mitul Dracula pe plan international si va incerca sa mentina Castelul Bran in circuitul turistic, transmite Mediafax.

"Este de mare interes sa promovam mitul Dracula. Este foarte important si trebuie sa-l folosim pentru ca el exista deja in mintea turistilor", a spus Udrea, la Targul International de Turism de la Berlin.

Ea a adaugat ca Romania va folosi in scop turistic legenda lui Dracula si ca va incerca sa promoveze, ca destinatie turistica, Castelul Bran.

"Vrem «sa vindem» Castelul lui Dracula, ramane sa vedem insa ce se va intampla din punctul de vedere al administrarii castelului", a mai spus Udrea.

Castelul Bran a fost retrocedat, in 18 mai 2006, lui Dominic de Habsburg, nepotul reginei Maria si fiul principesei Ileana, iar pana pe 18 mai 2009 va pastra destinatia de muzeu, fiind in administrarea statului roman, prin intermediul Ministerului Culturii.

Targul International de Turism de la Berlin, cea mai mare manifestare de profil din lume, cu un numar de 11.100 de expozanti din peste 180 de tari, se desfasoara in perioada 11-15 martie.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă