TNB găzduiește o conferință organizată de Coaliția pentru Familie. Asociația Accept acuză că evenimentul încalcă demnitatea persoanelor LGBTQ

de Iulia Iancu , 11 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 13:59, 13 octombrie 2017
TNB găzduiește o conferință organizată de Coaliția pentru Familie. Asociația Accept acuză că evenimentul încalcă demnitatea persoanelor LGBTQ

Teatrul Național "I. L. Caragiale" din Bucureşti va găzdui, joi, o conferință organizată de Coaliția pentru Familie, unde, invitată este Kim Davis, extremista americană condamnată de instanțele americane în 2015 la 5 zile de închisoare pentru sfidarea curții, refuzând să oficializeze căsătorii între persoanele de același sex. Asociația Accept a transmis o scrisoare către managerul instituției, Ion Caramitru, solicitându-i "să ia măsurile necesare pentru a disocia Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" de conținutul acestui eveniment, și, în măsura în care nu este de acord cu instigarea la ură și discriminare promovată de vorbitori, să retragă suportul pentru organizarea acestui eveniment în cadrul TNB".

"Am transmis o scrisoare deschisă maestrului Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, privind conferința “O mărturie americană despre libertatea de conștiință” organizată de Coaliția pentru Familie. Acest eveniment, organizat recent și în alte orașe din România, încalcă demnitatea umană a persoanelor ce aparțin minorității persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) prin conținutul instigator la ură și portretizarea acestei minorități ca agresor și rău absolut în discursul public al participanților. Organizatorii promovează în mod fals ca eroină a libertății religioase pe doamna Kim Davis, cetățean american condamnată de instanțele americane în 2015 la 5 zile de închisoare pentru sfidarea curții", precizează reprezentanții Asociației Accept, pe Facebook.

"Dreptul la demnitate este garantat în mod egal tuturor cetățenilor României inclusiv în Constituție, și încălcarea lui nu poate fi justificată de prejudecăți motivate religios. Orice comportament pasiv care permite instigarea la ură împotriva comunității LGBTI este și el sancționat de legile statului nostru, inclusiv în cadrul unei instituții publice, așa cum este Teatrul Național București. Argumentele privind încălcarea demnității persoanelor LGBTI le găsiți pe larg în petiția online găzduită de Declic, pe care vă invităm să o semnați.

Solicităm, prin petiție, ca domnul Caramitru să ia măsurile necesare pentru a disocia Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" de conținutul acestui eveniment, și, în măsura în care nu este de acord cu instigarea la ură și discriminare promovată de vorbitori, să retragă suportul pentru organizarea acestui eveniment în cadrul TNB", mai adaugă Asociația Accept.

Știre în curs de actualizare.

 

Comentarii

 • Tuta

  14 octombrie 2017 3:59

  Aia din poza zici ca sufera de paranoia...Uau...sa nu-si piarda venitul de la Accept ar pupa in kur orice disponibil...La munca cinstita cu voi ipocritilor!

  raspunde comentariului
 • Idioti

  14 octombrie 2017 3:50

  Sorosisti de la Accept sa lase romanii in pace cu apucaturile lor comuniste.Uite domle,treaba cu lgbt..tra la la marea inventie.Apropo mai suunt multe asociatii din astea?Bai voi distrugeti societatea romaneasca.Informati-va daca nu ati stat un timp pe afara ca aia fix de rahaturile aste de ideologii presante se plang ca i-a dezbinat si distrus..Nu avem nevoie de...multiculturalism,feminism,lgbt ...etc Afara cu sorosii!!!

  raspunde comentariului
 • sor1n

  13 octombrie 2017 14:36

  Eu sunt zoofil,iubesc animalele,si la propiu ,si la figurat,de astia de la Acttiv pe noi,zoofili,pedofilii si necrofili ne discrimineaza??..All of us are humans beings..Alooo,domnii cu vrajeala numita Activ,pe cand pot sa-mi iau capra iubita si sa o duc la altar si starea civila??

  raspunde comentariului
 • Ana

  12 octombrie 2017 3:27

  Nu stiu alții cum sunt ..Dar eu,când aud de veșnicele frustrări ale lgb etc,ma enervez.Le place demnitatea?Sa se comporte demn.

  raspunde comentariului
 • Sicmar

  12 octombrie 2017 0:14

  RasputinZiciL "De unde stiti voi ca se instiga la ura sunteti baba Vanga? Sa vedem ce zice americanca la spectacol ca e americanca,nu,si dupaia va dati cu parerea.Adica cum sa-mi dau eu cu parerea de un film care nici nu l-am vazut?"Kim Davis nu este o necunoscută, căreia să nu i se cunoască părerile și ceea ce spune. Dincolo de circul făcut în USA, este plimbată de către grupări fundamentaliste nord-americane în toată lumea ca să cuvânteze împotriva minorităților sexuale, să-și arunce veninul împotriva acestora.

  raspunde comentariului
 • Sicmar

  12 octombrie 2017 0:07

  Victor Sainiuc ZiciDoamna Kim NU ESTE EXTREMISTA, ci o doamna respectabila care merita toate felicitarile noastre!! ." Bănuiesc că te referi la faptul că în timp ce era căsătorită cu primul soț dintr-o relație adulterină a dat naștere la doi copii gemeni. Să nu te aștepți ca după divorț să se căsătorească cu tatăl gemenilor. Ăsta a fost abia al 3-lea ei soț. Acum este la a 4-a căsătorie. Curat respectabilă!. *Adulterina asta era să scriu ***** asta a dibuit că este un os de rost de la fundamentaliștii americani, care o poartă acum pe pe moaște în toată lumea și, evident, o plătesc pe măsura efortului. Curat respectabilă!. *Mai și minte ca o panaramă, că a fost în audiență privată la papă când, de fapt, conform unui comunicat al Vaticanului, a fost într-o audiență colectivă, în baza unei liste întocmite de organizatorii vizitei papei în USA. Tot conform unui comunicat al Vaticanului, în cursul aceleiași vizite în USA, papa s-a întâlnit cu un cuplu de homosexuali, căsătoriți, unul dintre ei fiind prieten și fost student al papei. Curat respectabilă!.

  raspunde comentariului
  • Chiftie

   14 octombrie 2017 17:40

   E si ea libera sa si-o traga cu cine vrea ca si voi pe unde puteti.Papa binecuvinteaza nu cred eu ca intreaba oamenii ce ghaozesc si cum se ghaozesc.Libertatea inseamna si demnitate asumata GAOZEALA STIRBESTE DEMNITATEA.

   raspunde comentariului
 • Victor Sainiuc

  11 octombrie 2017 22:23

  Doamna Kim NU ESTE EXTREMISTA, ci o doamna respectabila care merita toate felicitarile noastre!!

  raspunde comentariului
 • Rasputin

  11 octombrie 2017 16:27

  De unde stiti voi ca se instiga la ura sunteti baba Vanga? Sa vedem ce zice americanca la spectacol ca e americanca,nu,si dupaia va dati cu parerea.Adica cum sa-mi dau eu cu parerea de un film care nici nu l-am vazut?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design