22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialSuspiciuni de TBC la o creşă din Sectorul 1. Au început investigaţii

Suspiciuni de TBC la o creşă din Sectorul 1. Au început investigaţii

Conducerea creșei de pe strada Vrancei, din Sectorul 1 al Capitalei, a dispus realizarea de ample investigații medicale la această unitate, în condițiile în care s-au înregistrat suspiciuni de TBC la doi copii, se precizează într-un comunicat primit de la Primăria Sectorului. Până în acest moment, diagnosticul de TBC nu a fost confirmat la nici unul dintre copii înscriși în această creșă. Singurul caz înregistrat este cel al unei infirmiere care a fost internată la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.

Imediat după confirmarea cazului de TBC al infirmierei, conducerea creșei a dispus efectuarea unor ample investigații medicale atât în rândul copiilor, cât și în rândul personalului. Astfel, copiilor de la grupa la care lucra infirmiera li s-a făcut radiografie pulmonară și examen IDR. La o parte dintre micuți rezultatul IDR a ieșit pozitiv, însă acest lucru nu înseamnă automat că aceștia au TBC.

Investigațiile medicale vor continua până la stabilirea unui diagnostic final. Autorităţile locale precizează că micuții sunt vaccinați contra TBC la naștere, ceea ce le conferă protecție până la vârsta de aproximativ doi ani.

În perioada următoare, conducerea creșei va extinde examenul IDR la toți copii înscriși la creșa de pe strada Vrancei. De asemenea, personalului din unitate i se va realiza o radiografie pulmonară. În plus, conducerea creșei a solicitat Direcției de Sănătate Publică București realizarea, în acest week-end, a unei dezinfecții la creșa de pe strada Vrancei.  

În condițiile în care nu există nici un diagnostic de TBC confirmat în rândul copiilor, și în lipsa unei notificări de la unitatea medicală unde s-au realizat investigațiile, nu se  impune în acest moment, închiderea unității.

La creșa de pe strada Vrancei sunt înscriși 178 de copii, dintre care 13 erau în grupa la care au apărut suspiciuni de TBC.

Primăria Sectorului 1 a promis să revină cu informaţii, după finalizarea investigațiilor medicale.

         

          

Cele mai citite

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE

Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, lansează oficial astăzi, la Luxemburg, negocierile menite să permită...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă