10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSulfina Barbu: Politicienii trebuie să identifice soluţii la problema numărului de avorturi

Sulfina Barbu: Politicienii trebuie să identifice soluţii la problema numărului de avorturi

Liderul femeilor democrat-liberale, Sulfina Barbu, a declarat, miercuri, că politicienii trebuie să identifice modalităţi prin care numărul avorturilor din România să ajungă să fie cât mai mic, ea menţionând că PDL a demarat dezbateri interne pentru soluţii la actuala criză demografică, potrivit Mediafax.

“PDL a ales să demareze dezbateri interne şi trebuie găsite modalităţle astfel încât numărul avorturilor să fie cât mai mic”, a spus fostul ministru, la dezbaterea “Familia şi etica vieţii”.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, la rândul său, că Fundaţia Creştin-Democrată nu sprijină o politică de natalitate brutală, care să amintească de perioada Ceauşescu, ci duce o politică de sprijinire a tinerilor.

Potrivit lui Baconschi, soluţii pentru creşterea demografică ar fi microcreditarea şi construcţia de creşe.

La rândul ei, deputatul PDL Raluca Turcan a declarat că există un dezechilibru demografic şi că generaţia de 30-40 de ani ar trebui să se gandească cine va plăti pensiile peste 20 de ani.

“România se îndreaptă spre a deveni o ţară de vârstnici, sprijinită de tineri afectaţi de plata pensiilor”, a spus Turcan.

Ea a arătat că are o iniţiativă legislativă pentru sprijinirea tinerilor astfel încât cei care îşi întemeiază o familie, sunt la prima căsătorie şi au 35 de ani să primească o scădere a contribuţiilor sociale.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă