Soţia senatorului Alexandru Cordoş a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

de Elena Mitrovici , 11 martie 2016 - stire actualizata la ora 23:10, 11 martie 2016
Soţia senatorului Alexandru Cordoş a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, a fost condamnată, vineri seară, de Tribunalul Cluj, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de trafic de influenţă. 

Avocatul acesteia, Tiberiu Ban, a declarat, pentru AGERPRES, că va discuta cu clienta sa dacă va ataca decizia Tribunalului Cluj. 

'S-a pronunţat astă seară la ora 8, în şedinţă publică. I s-a aplicat o pedeapsă totală de trei ani şi şase luni cu executare. A fost acuzată de trafic de influenţă, două acte. Una compusă dintr-un singur act material şi ce-a de a doua, în formă continuată, din 26 de acte. Pedeapsa rezultantă e de trei ani şi şase luni. Voi discuta cu doamna Cordoş dacă facem recurs', a menţionat Tiberiu Ban. 

Acesta a mai spus că Mihaiela Cordoş a pledat pe procedura simplificată, recunoscând învinuirea şi probele din dosar. 

În iunie 2015, procurorii DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Cordoş pentru trafic de influenţă, iar pentru soţul ei, senatorul Alexandru Cordoş, şi fiica lor, Andreea, au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor. 

În acest dosar a mai fost trimis în judecată Tiberiu Constantin Popan, pentru cumpărare de influenţă. 

Conform DNA, în 2010, Mihaiela Cordoş ar fi primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/ evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată. 

"În intervalul 2013 - prezent, inculpata a pretins şi a primit de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Alexandru Cordoş, o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult etc", arată DNA. 

În februarie 2014, Tiberiu Popan i-a dat, printr-un intermediar, Mihaielei Cordoş suma de 1.000 euro, mai arată DNA. În schimbul acestor bani, ea urma să-şi folosească influenţa pe care a pretins că o are asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în vederea obţinerii, pentru Popan, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unităţii spitaliceşti menţionate. 

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil ce aparţine Mihaielei Cordoş. 

Totodată, DNA anunţă că s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de senatorul Alexandru Cordoş, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de Andreea Alexandra Cordoş, fiica sa, pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă (3 infracţiuni), complicitate la cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă (3 infracţiuni). 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de Mihaiela Cordoş cu măsura controlului judiciar.

Comentarii

  • Alizeu

    12 martie 2016 0:43

    Deci doamna Cordos a facut lobby pentru o asistenta medicala si ia 3 ani, iar alti care fac comert si trafic cu economia nationala, pana la subminare iau... hai vreo 4 ani... si daca isi fac si o lucrare ies in pas vioi de la racoare si candideaza ori se-insurubeaza iar in functii politice ori posturi foarte influente. E grava fapta Cordosilor, mai ales cand e vorba de ingrijirea pacientilor, reteaua o fi fost mai extinsa, dar poate aia era chiar o asistenta buna... oricum vad ca familia asta facea rost de mult mai multe locuri de munca decat ne tot promit 'politicienii' ca scot din palarie .. e adevarat mai cu seama pentru 'ai lor'... dar se stie ca munca de HR si recrutor daca n-ai pile... cum sa ai succes?! de ani si ani se cumpara de pretutindeni locuri de notari, avocati, profesori docenti, si iata si de doctorasi...ba unul ajunse chiar mare primar ....saracul de el, cand a vazut ce hal de igiena e in puscarie l-a luat inima, de s-a si operat! dar si-a mai revenit acum oleaca si uite e gata sa se sacrifice si iar sa candideze. ca el vara nu doarme, vrea musai sa refaca in oras sistemul de scurgere...a banilor catre buzunarele si copilasii proprii. avem talente, aia e, 'n popor si nu se lasa! ba, ca maine poimaine-i vedem pe cordoi ca reformeaza si personalul de la mititica, e zau pacat de-atata experienta sa se piarda-n van.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design