Fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, a venit, miercuri, la Tribunalul București, unde se judecă dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată la finalul lui 2015.
UPDATE. Oprescu a solicitat strămutarea procesului său de la Tribunalul Bucureşti, unde consideră că nu are parte de imparţialitate, potrivit Agerpres.
„Doresc să am parte de un proces imparţial. Până acum, aţi constatat şi dumneavoastră din acţiunile Tribunalului că nu a fost imparţial. Eu nu doresc să mă favorizeze nimeni, dar în acelaşi timp doresc să fie un proces imparţial. Pentru lucrul ăsta am făcut cererea”, a declarat Sorin Oprescu, la venirea la TB.
El a explicat că, dacă se analizează parcursul procesului, se va vedea că imparţialitatea a avut de suferit, deoarece nicio excepţie nu a fost admisă de judecători.
Cererea de strămutare a procesului se va judeca pe 28 iunie la Curtea de Apel Bucureşti.
Iniţial, procesul era programat pentru ora 11,00, însă ulterior s-a anunţat că acesta începe la ora 12,30. Oprescu s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Tribunalului, însă a plecat după ce a aflat schimbarea orei, scrie Agerpres
Pe 8 iunie, Sorin Oprescu a declarat că nu va recunoaşte niciodată faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA, susţinând că aceste acuzaţii nu sunt adevărate.
Declaraţia lui Oprescu a fost dată după ce patru persoane inculpate în acest dosar şi-au recunoscut vinovăţia şi au cerut Tribunalului să fie judecate prin procedură simplificată. Este vorba de Corneliu Bogdan Popa şi Florin Şupeală, foşti directori ai Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Romeo Albu şi Claudiu Bengalici – administrator al unei societăţi comerciale.
În schimb, Sorin Oprescu a exclus să fie judecat prin procedura simplificată, declarând că este nevinovat şi doreşte să dovedească acest lucru.
Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.
Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie