Scandal la Festivalul Turcesc din Cluj-Napoca. Un ziar de propagandă pro-Gulen și anti-Erdogan, distribuit participanților. Organizatorii au fost amendați

Organizatorii Festivalului Turcesc din Cluj-Napoca au fost amendați, duminică, cu 1.000 de lei, după ce au distribuit ziare de propagandă pro-Gulen și anti-Erdogan.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

16.07.2017 - 21:22

Organizatorii Festivalului Turcesc din Cluj-Napoca au fost amendați, duminică, cu 1.000 de lei, după ce au distribuit ziare de propagandă pro-Gulen și anti-Erdogan, informează Mediafax.

„Primăria Cluj-Napoca a solicitat organizatorilor Festivalului Turcesc - Descoperiţi cultura şi bucătăria turcească de la Sala Sporturilor să înceteze distribuirea ziarului Zaman şi le-a aplicat o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea scopului manifestării aprobate. De asemenea, li s-a solicitat să desfăşoare manifestaţia conform solicitării şi scopului aprobat. Primăria respinge orice implicare sau susţinere a activităţilor de distribuire de publicaţii cu caracter politic de către organizatorii Festivalului şi le-a solicitat acestora păstrarea caracterului multicultural al manifestării aprobate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Reprezentanţii municipalităţii clujene au precizat că amenda este în cuantum de 1.000 de lei şi a fost aplicată pentru nerespectarea scopului manifestării aprobate şi lipsa autorizaţiei pentru distribuţia de publicaţii.

Ziarul „Zaman – România”, care conţine articole pro - Gulen şi anti - Erdogan, a fost distribuit gratuit, sâmbătă, vizitatorilor care au cumpărat produse turceşti în cadrul Festivalului Turcesc, care are loc pe platoul din faţa Sălii Sporturilor „Horia Demian” Cluj-Napoca, publicaţia fiind introdusă în fiecare pachet cumpărat.

Publicaţia conţine pe prima pagină un interviu acordat „The Washington Post” de către clericul Fethullah Gulen cu titlul „Turcia pe care nu o mai recunosc”, articole despre Gulen şi misiunea sa, despre mişcarea socială „Hizmet” a clericului turc, precum şi o serie de articole care denunţă tortura în masă din Turcia, abuzurile săvârşite de autorităţile turce după puciul eşuat de anul trecut şi texte critice la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Organizatorii Festivalului Turcesc susţin că evenimentul este „unic” în România, şi aduce muzică, dansuri şi tradiţii, reprezentaţii artistice şi standuri cu costume, obiecte şi mâncăruri tradiţionale turceşti. Ei au refuzat să spună de ce se distribuie ziarul „Zaman”.

Festivalul Turcesc – Festivalul Multiculturalităţii se desfăşoară sub motto-ul „Descoperiţi cultura şi bucătăria turcească” în perioada 14 – 16 iulie pe platoul din faţa Sălii Sporturilor „Horia Demian” Cluj-Napoca, fiind organizat de Fundaţia Lumina, apropiată de clericul Fethullah Gulen, opozant al preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, Fundaţia Tuna, Şcoala Internaţională Spectrum, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Ziarul „Zaman” din Turcia a avut un ton critic la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar după puciul eşuat din iulie 2016 a fost preluat sub control de stat, având în prezent o linie editorială pro-guvernamentală.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...