Sabin Orcan: România, fruntașă la numărul de masoni. Sunt 40.000 de români înscriși în Loja Masonică

de Roxana Petre , 17 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 20:14, 17 septembrie 2017
Sabin Orcan: România, fruntașă la numărul de masoni. Sunt 40.000 de români înscriși în Loja Masonică

Directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, discută, duminică seara, cu regizorul Bobby Păunescu, despre Masonerie, în cadrul emisiunii „X-press”, de pe postul B1 TV.

„Numele lui Bobby Păunescu este asociat cu noul val din cinematografia românească. Noi pregătim un nou tip de televiziune. Am decis să abordăm un subiect despre care nu vorbește nimeni în televiziune. Lumea să teme să discute despre lucuri ascunse, precum Masoneria. România este fruntașă, avem aproape 40.000 de români înscriși, pe locul doi în Europa”, a spus jurnalistul Sabin Orcan.

La rândul său, Bobby Păunescu a afirmat că masoneria a făcut „foarte multe lucruri bune de-a lungul istoriei, în România, în special în domeniul cultural”.

În replică, jurnalistul Sabin Orcan a precizat că printre masoni sunt „și personaje care n-au ce căuta din punct de vedere intelectual, cât și intelectual și moral”. El a dat exemplu patronului de la Bragadiru, dl. Florea. „Domnul Vanghele era, la un moment dat, numit ca un personaj din masonerie. Se intră în funcție de câți bani dai sau în funcție de merite?”.

Sabin Orcan a citat un alineat din Constituție, în care scrie că asociațile cu caracter secret sunt interzise „întrucât poate crea o structură de putere paralelă”. „Masoneria nu mai e atât de secretă, aparent. Întrebarea e: masoneria e cea care are site, care apare la televizor sau există și o alta, care e ferită de public?”.

„Stelian Nistor, fost actor, a ajuns nr. 2 în masoneria românească, prin asocieri cu ofițeri din SRI”, a spus Sabin Orcan.

Fostul ofițer SRI Daniel Florea s-a alăturat discuției. Întrebat dacă SRI monitorizează activitatea masoneriei, el a răspuns: „De când a venit Coldea la conducerea SRI, ușor-ușor, din 2007, a dispărut interesul SRI pentru masonerie, din interesul lui Coldea de a promova acolo ofițeri cu răspundere. Comandanți mari au fost membri. Nu e o acuzație, e o realitate. Am găsit și pe Google liste cu cadre, judecători. Eu sunt plecat de trei ani din SRI. Poate acum e de interes. La un moment dat, se vehicula și că dl. Hellvig ar face parte din SRI. În SRI, sunt obiligați să scrie dacă sunt asociați unor organizații secrete”, a spus Daniel Florea. 

 

În curs de actualizare.

Comentarii

 • dr.Samarescu

  18 septembrie 2017 9:08

  Cuza a fost mason.Wilhelm I ,imparatul Germaniei,a fost si el.Si a fost un împarat bun.Cum sunt fostii comunisti? Sau fistii securisti si urmasii lor? Sunt,nu-i asa,o puzderie printre "conducatorii de azi.

  raspunde comentariului
 • Alex

  18 septembrie 2017 4:23

  Dar cum...e democrație si orice organizație e permisa ..Cu toate acestea,ce ar mai ieșit fulgii dm masonerie daca nu ar fi acolo bogătanii si unii din politicienii din Vest!

  raspunde comentariului
 • Cartea recordurilor negative

  17 septembrie 2017 23:57

  Si dupe atatia CONSTRUCTORI, meseriashi de case si catedrele, ce se vede? Ne-am scos macar trupul tzarii de sub daramaturile de dupa WW2, am deblocat un sfert de tzara? ...Nimic? Astia nici macar nu stiu ca aproape un sfert din teritoriul national si mai bine de un sfert din pop Romaniei de azi sufera inca de pe urma consecinteleor WW2!? dar vor numai biiiiiiinele ROmaniei, desi nu inteleg absolut nimic din lumea in care traiesc, ori propria lor tzara = cea mai saraca din UE ...nici n-au vreo idee ce ar trebui sa faca ca sa-si pastreze barem tzara.

  raspunde comentariului
 • ,Constantin bostan

  17 septembrie 2017 23:50

  când șanț în!

  raspunde comentariului
 • Adrian

  17 septembrie 2017 23:26

  Si citi hoti sunt in PARLAMENTUL ROMANIEICITI?Pai asta Nastase Prim Ministru nu era si el MASONSe masoneaza tara asta condusa de tzi gani albi aka BolseviciFaca astia smecheri GOLANI pina la singe misto de Romania...dar v-a veni un timp cin le v-a parea f. rau

  raspunde comentariului
 • Ioan Danila

  17 septembrie 2017 23:11

  Avem români masoni însă nu cu sutele pt. că nu cred că acest Flagel Masoneria cooptează altceva decât servicii speciale dintr-un guvern.Cei ce au încălicat toate guvernele de după Lovitura de Stat din dec. 1989 cu sigurană sunt masoni, altfel nu prindeau ei toate guvernele. Am certitudinea că, Băsescu îi cunoate pe toi aceti lingăi trădători de ară i de neam.. Cine credei că o susine i o apără tot timpul pe Kovesi? Masoneria din care face parte.

  raspunde comentariului
 • ,Constantin bostan

  17 septembrie 2017 21:40

  România cea mai înapoiați tara europeana cu cel mai ridicat nivel de mizerie morala cu cel mai scăzut nivel de conștiința civica.etc.etc.are enorm de Mulți masoni .peste 40 de mii .Cu ce se ocupa aceștia? Mie ca simplu muritor îmi este rușine sa mă declar roman atunci când șanț întrebat însoară !.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design