VIDEO. A început confruntarea între liberalii și conservatorii din USR: Membrii partidului votează pro sau contra susținerii Coaliției pentru Familie

de Mircea Marian , 08 august 2017 - stire actualizata la ora 19:14, 08 august 2017
VIDEO. A început confruntarea între liberalii și conservatorii din USR: Membrii partidului votează pro sau contra susținerii Coaliției pentru Familie

Cu circa două luni înainte de congresul la care va fi ales viitorul președinte, în USR are loc o primă confruntare între principalele tabere: cea liberală și cea conservatoare. Există și o a treia cale, reprezentată de Nicușor Dan, care ar vrea ca partidul să evite disputele legate de modificarea Constituției astfel încât familia să fie definită ca fiind compusă din bărbat și femeie.

Tabăra liberală este reprezentată de Cristian Ghinea și Vlad Alexandrescu, iar cea conservatoare de Clotilde Armand. Dacă membrii USR decid că partidul lor nu trebuie să se poziționeze, Nicușor Dan ar putea reveni în partid. De altfel, el i-a rugat pe colegii săi liberali să ia în calcul "sensibilităţile” celor care nu împărtăşesc în întregime aceste valori, precum şi caracteristicile societăţii româneşti, în momentul în care îşi aleg "bătăliile şi poziţiile”.Referendumul se va desfăşura şapte zile consecutive, între 7 şi 13 august, iar cei aproximativ 1.800 de membri USR vor avea de răspuns la două întrebări:

- "Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?'; variante de răspuns: DA/NU

- "Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?"; variante de răspuns: PRO/CONTRA.

Referendumul intern se desfăşoară prin intermediul unei platforme online, iar membrii USR pot vota de pe orice terminal conectat la Internet, cum ar fi telefonul, tableta, laptop-ul sau PC-ul.

Armand: pro-familie, unire și reformă parlamentară

Tabăra „populară” din USR, reprezentată de Clotilde Armand, nu susține doar referendumul pro-familie, dar are un proiect mai larg: ei vor unirea cu Republica Moldova și respectarea referendumului privind instituirea unui parlament unicameral cu 300 de deputați. „<<USR popular>> susţine importanţa politicilor care pot contribui substanţial la o viaţă socială demnă. Susţinem protejarea familiilor, inclusiv a celor monoparentale, a femeilor şi a copiilor. Clarificarea în Constituţie a definiţiei căsătoriei, în acord cu Codul Civil şi cu intenţia evidentă a legiuitorului, protejează un fundament al societăţii în faţa încercărilor de inginerie socială de inspiraţie marxist-totalitară. Încurajarea şi protejarea familiei înseamnă responsabilitatea faţă de viitorul României”, se arată în clipul postat pe Youtube de platforma ”USR popular”. În plus, această platformă apreciază că, în acest context de criză demografică, România are nevoie de încurajarea familiilor tinere şi că autorităţile române trebuie să ia măsuri „pentru a încuraja viaţa”.„Coaliția pentru familie vrea frică”

În tabăra liberală, senatorul Vlad Alexandrescu a criticat dur Coaliția pentru Familie. „Trăim în ultima vreme sub imperiul unei frici, care pare că doreşte să fie dusă de Coaliţia pentru Familie, o coaliţie care deci doreşte să pregneze societatea românească de frică, de aşteptări cu totul nejustificate, doreşte să ne facă să funcţionăm sub imperiul temerii", a afirmat Alexandrescu, într-un videoclip postat pe Facebook. El a precizat însă că un vot împotriva modificării Constituţiei nu ar însemna că USR se poziţionează în favoarea căsătoriilor gay, ele fiind deja interzise prin Codul civil, care nu ar putea fi schimbat acum în Parlament. 


Comentarii

 • Joaquin Murieta

  09 august 2017 17:27

  Hotia si coruptia sunt fenomene tipic capitaliste care nu exista in socialism. Daca ar re-veni comunistii la putere in Romania, ceea ce eu sper sa se intample cat mai curand, ar nationaliza toate Mertzanele care circula prin Romania, toate furate sau primite ca mita de la strainii anti-Romani, si pe fostii posesori in frunte cu Iohannis i-ar trimete sa sape la canalul Siret-Baragan.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  09 august 2017 16:55

  Ca ateu si comunist heterosexual ca sunt votez categoric pentru legalizarea casatoriilor homosexuale. Bestiile care se opun acestui drept al omului recunoscut ca atare in multe tari nu merita sa fie numiti "oameni" si lor nu li se pot aplica dreptutile omului. In California niste familisti din astia ca voi au dresat caini violenti pe care apoi i-au asmutit sa sfashie doua fete lesbiene. Ele au murit in chinuri si au fost mancate de vii de caini. Asta sunteti voi bestiilor, niste caini violenti care ucid.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  09 august 2017 16:38

  Raspund tovarashului Gheorghe care indrazneste sa calomnieze comunismul care este viitorul luminos al intregii omeniri. Pacat ca s-a terminat canalul dar exista si alte canale, Siret-Baragan de exemplu, care trebue sapate deci tovarashe Gheorghe cu sapa si lopata vei da shantierul gata !

  raspunde comentariului
 • Paul

  08 august 2017 20:34

  Sustin Coalitia pentru familie si aripa populara din USR

  raspunde comentariului
 • Asa!

  08 august 2017 9:37

  USR=Uniunea Salvati Romania ...asta trbuie sa faceti voi mai ales acum.Nu vrem sa ajunga Romania neagra.Si puteti sa luati atitudine Romania nu are nevoie de imigranti ilegali...500 de mii !! pe langa ce mai avem si cine stie ce mai urmeaza..,unde vom ajunge?!

  raspunde comentariului
  • dusu

   08 august 2017 10:26

   intii sa scapati de unguri ca secuii is romini

   raspunde comentariului
   • Ce probleme ai tu cu ungurii?Ei sunt aici de mult si n-au mancat pe nimeni,la fel si sarbi..si alti oameni civilizati..

    08 august 2017 22:03

    .

    raspunde comentariului
 • dusu

  07 august 2017 23:57

  frati romini ! am vazut zilele astea o fotografie cu un barbat ce si alapta copilasul si tot zilele trecute, o pereche gay ce urmeaza sa procreeze primul copil ce apartine biologic celor doi unul era insarcinat in stadiu avansat, io zic ca miine sa va grabiti sa pupati niste moaste ca nu doamne fereste sa ajunga de astia si prin tarisoara voastra, ca asta se imprastie ca rujeola si voi cum sinteti mai delicati,doamne fereste ! urmati cuvintul domnului vostru ortodox

  raspunde comentariului
  • Ciombe

   08 august 2017 8:29

   Dusu, pai asta-i "frectie cu Cico"! Uita-te pe youtube la filmul "Sodom", dar te previn ca, musai sa ai stomacul, f. tare! Hai noroc!

   raspunde comentariului
 • Luter King

  07 august 2017 21:51

  *doresc sa transmit un mesaj simplu pentru asa zisi plitruci din Untura Scursa pe Rrugina CINE VREA SA DEA LIMBI PE LABII LESBIENE nu are decat ,cine vrea sa se ARDA IN OAZAGA la fel . daca va pasa de cei care v-au votat, respectati doleantele lor nu ce PLV doriti sa facei

  raspunde comentariului
 • Ecce Cacampionul

  07 august 2017 21:44

  Uniunea Franjurați Kurcubeul pune de-o democrăcănare tare, să vedem că care câștigă medalia de aur marro și cine va avea onoarea să tragă apa

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  07 august 2017 21:40

  Ca ateu si comunist hetero-sexual ce sunt votez categoric pentru legalizarea casatoriilor intre homosexuai. Pentru Ion Luchian Mihalea si Mihaela Runceanu assasinati cu bestialitatate doar pentru banuiala nici-o-data confirmata ca ar fi fost homosexuli acest vot vine prea tarziu. Miscarea feminista a fost este si meru va fi parte din ateismul comunist. Comunismul este viitorul luminos al intregii omeniri asta in cazul fericit in care omenirea va avea un viitor si vor supra-vietui suficienti oameni dupa razboiul termo-nuclear pe care il va declansha diavolul blond rasist si nazist Trump. Asa barbat cum sunt si eu lupt pentru viitorul comunist si ateist al omenirii viitor in care abuzurile descrise in articol nu vor mai exista. Religia nu este pashnica ci extrem de violenta. Femeea trebue sa intelega ca nu sotul o abuzeaza ci preotul care a creat acest sistem in care abuzul este posibil si chiar incurajat de religie. Femeile care au o familie fericita fara abuzuri trebue sa intelega ca la fel de fericite ar fi fost daca free love nu familia ar fi fost regula si schimband regulile vor inceta si abuzurile. Femeiile au nevoie de un stat asistential care sa le protejeze cand e cazul si sa le ajute inclusiv financiar din impozitele mari pe care acel stat le prcepe barbatilor bogati. Statul minimal tine femeile in sclavia barbatilor. Statul minimal este o minciuna caci el finanteaza maximal armata cu toate ca daca razboiul este pierdut femeile schimba doar unii stapani cu altii. Nu m-am folosit nici-o-data de prostituate si daca ar fi posibila vre-o lege care sa desfiinteze prostitutia as sustine-o. Din nefericire prostitutia exista de mii de ani si a existat chiar si cand prostituatele erau arse pe rug. Asta fiind situatia este necesara o lege care sa reglementeze prostitutia, sa umanizeze prostituatele si sa interzica abuzurile care se comit impotriva lor. Douo Englezoiace in varsta feministe convinse au decis sa deschida un bordel in Anglia ca sa le arate barbatilor cum trebue sa te porti cu o femee fie ea si prostituata. Nu sunt medic dar stiu ca sunt unele femei care nu pot intretine relatii sexuale cu barbatii chiar daca ar dori. Unele pot fi tratate chirurgical sau altfel altele nu pot fi si vor ramane asa toata viata. Relatiile lesbiene vor fi singurele posibile pentru ele si legalizarea homosexualitatii ar salva multe vieti inclusiv in Romania. O astfel de femee a fost assasinata in SUA de un barbat care a incercat probabil sa o violeze. S-a facut si un film despre ea dar assasinul nu a fost nici-o-data prins. In aceiasi categorie se incadra si Nadejdia Krupskaia. Politia czarista stia asta si banuia ca de acea ea este atee, comunista si posibil lesbiana. Toate cele 3 defecte de mai sus se pedepseau cu moartea in Rusia czarista. Krupskaia urma sa moara epuizata de munca si frig in Siberia unde fusese deportata. Gardienii czaristi i-au spus ca femeea e utila doar ca sa faca copii deci daca Krupskaia gaseste vre-un fraier care sa o ia de nevasta intr-o biserica ortodoxa Rusa va trai altfel nu. Lenin stia toate astea cand s-a casatorit cu Krupskaia intr-o biserica ortodoxa Rusa din Siberia cu toate ca amandoi erau atei comunisti si considerau free love ca regula nu casatoria. Krupskaia a trait si evident nu a divortat de Lenin chiar si cand a fost inshelata si ar fi dorit ca Lenin sa fie inmormantat langa amanta lui Ignesa Armand. Krupskaia a fost feminista prietena cu Alexandra Kolontai conducatorea miscarii free love din Rusia. Alexandra era aristocrata fiica unor nobili Rushi renumiti dar s-a indragostit de un vagabont care dormea pe strazi. Nici un preot ortodox nu a acceptat sa o casatoreasca pe Alexandra cu vagabontul ei. Parintii ei au aranjat ca vagabontul sa fie incorporat in armata in primul razboi mondial. Pe front vagabontul s-a rasculat si l-a ucis pe ofiterul care il comanda si i-a luat locul. S-a intors in capitala ca general al armatei roshii. Nu s-a casatorit nici-o-data cu Alexandra caci amandoi devenisara atei si comunisti si au trait impreuna in free love toata viata.

  raspunde comentariului
  • D. Gheorghe

   08 august 2017 19:09

   Mai Murieta, poate ca tie ti se par romantice povestile astea cu bolshevici si bolshevice, fie-le memoria uitata. Trezesate-te, comunismul si sinistra clasa muncitoare, din fericire, nu mai exista.

   raspunde comentariului
   • Joaquin Murieta

    09 august 2017 0:01

    Tineri am cantat si-am inaltat partidul, tara intreaga spre comunismul biruitor. Tovarashi frumoasa e viata si un gand bun si-o ziua buna tuturor !

    raspunde comentariului
    • D. Gheorghe

     09 august 2017 7:20

     Voi, blestemata clasa muncitoare, ati fost izvorul hotiei si coruptiei in tara asta si mai ai nerusinarea sa miorlai dupa comunism!

     raspunde comentariului
     • Esti spalat pe creier cand dai vina pe clasa muncitoare,justifica afirmatia asta pe care o pui mereu pe tapet...

      09 august 2017 17:19

      .

      raspunde comentariului
  • JM

   08 august 2017 9:29

   Fa tu propaganda cultural marxismului acolo in America si nu mai trompeta pe aici imbecilitatile tale.Cum pot unii oameni sa ajunga atat de idioti in ziua de azi?!Dupa mine potopul...cam asa bati campii.Daca ai tu chef sa te comporti intr-un fel anume este problema ta si nu iti trebuie brevet.Mai bine ti-ai reveni din letargie.

   raspunde comentariului
 • agapis

  07 august 2017 21:30

  E clar acum ! Daca acestei probleme, la care majoritatea sanatoasa a poporului roman are un raspuns clar si hotarat, USR ii acorda inca dezbateri absolut exagerate,cu asa de mare tam-tam,cu mediatizare excesiva, existand multe alte probleme ale Romaniei demne de un asa efort intelectual,e clar ca acest partid a fost infiintat numai si numai pentru un loby pro homosexuali,pentru asta o fi primit finantare oculta,de nicaieri...Ca de proiecte serioase,la care sa aiba motiv si Bunul Dumnezeu sa puna umarul pentru amarata asta de tara din care poporul pleaca in bejenie nu este nimeni in stare !Da ne dam mari cu scuzati! RAHATURI ! Daca-i pe-asa atunci prefer de-o mie de ori coruptul PSD ca daca s-or satura or face ei ceva si pentru natie.Ca asa a fost,este si va fi cu adevarat poporul roman si daca n-ati priceput asta nici viitor in tara asta n-o sa aveti !

  raspunde comentariului
  • dusu

   07 august 2017 21:47

   prin 90, ghipsatul, stiti jeneralul glorioasei armate a rominilor,stanculescu urca scarili la ministeru lui gatat in uniforma de care era ashe mindru,el si poporu lui l o intrebat un canadian ce stie de bani ascunsi a i lui ceausescu ! si o zis si asta ca si rominu agapis romini au amu multe alte probleme demne de un asa efort intelectual ,nu bani lui ceausescu, ha ha

   raspunde comentariului
 • costica

  07 august 2017 21:09

  Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Groza

  07 august 2017 21:00

  Societatea romaneasca nu este pregatita sa se alinieze la trendul european.In primul rand scoaterea cultelor de la buget si apoi de recunoasterea unor casatori.O cale de mijloc ar fi respectarea familiei dar acceptarea celorlalti functie de tratatele la care Romania a aderat.

  raspunde comentariului
 • cristi

  07 august 2017 20:32

  Este o clarificare necesara.

  raspunde comentariului
  • dusu

   07 august 2017 20:56

   hai sa vedem citi progresisti, ca asa isi zic ha ha, e la romanica !? ca daca este ceva, decit numa aci la salvati romanica mai pot sa se afle ! nu ? sint si la psd ? sau poate pnl ?ha ha

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design