Primarul Capitalei, despre situaţia critică a stadionului Arena Naţională

de Carla Popa , 29 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:32, 29 februarie 2016
Primarul Capitalei, despre situaţia critică a stadionului Arena Naţională

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, subliniază, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că stadionul Arena Naţională nu are autorizaţie de securitate la incendiu, afirmând că IGSU ''încearcă să arunce pisica'', iar singurii care pot schimba ''normativul'' care stabileşte dacă tipul de material folosit pentru construirea acoperişului este sigur sau nu este MDRAP. 

"Am văzut că în ultima vreme foarte mulţi fac presiuni pentru deschiderea stadionului Arena Naţională. Vreau să fac câteva precizări. Stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Conform legii, nu putem organiza evenimente sportive fără această autorizaţie. Am văzut că cei de la IGSU încearcă să arunce pisica, spunând că se pot organiza evenimente şi în aceste condiţii, cu asumarea răspunderii de către Primăria Municipiului Bucureşti. Eu ştiu că derogările de la lege existau doar în vremea lui Ceauşescu. Nu am auzit ca într-un stat de drept să existe acest concept, adică acolo unde legea prevede ceva, tu să o ignori şi să faci excepţie", a scris Sava, potrivit Agerpres

El precizează a cerut IGSU ''în mod expres'' să spună dacă sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a desfăşura activităţi şi dacă strângând acoperişul şi limitând astfel riscurile sunt îndeplinite condiţiile legale. ''Nu am primit niciun răspuns scris. Am avut întâlniri cu domnul vicepremier Vasile Dîncu şi domnul ministru Petre Tobă. Înţeleg că un guvern tehnocrat nu îşi poate asuma răspunderea politică, dar ei pot, conform legii, să îşi asume rezolvarea problemei stadionului Naţional Arena. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este autoritatea reglementatoare pe acest domeniu. El poate schimba sau nu normativul care stabileşte dacă tipul de material folosit pentru construirea acoperişului este sigur sau nu. Au posibilitatea legală să facă acest lucru. În funcţie de acest normativ vom ştii dacă putem juca cu acoperişul acesta sau dacă va trebui să îl dăm jos şi să facem astfel stadionul funcţional'', arată Sava. 

În context, edilul îi cere ministrului Dîncu ''să grăbească apariţia acestor norme'', reafirmând că nu va încălca legea. ''Vreau ca bucureştenii să înţeleagă că voi respecta legea. Nu o voi încălca chiar dacă şi eu mi-aş dori să văd meciuri desfăşurându-se în Bucureşti. Propunerea celor de la IGSU de a juca pe Arena Naţională pe propria răspundere nu o pot lua în seamă. O calific ca fiind neprofesionistă şi în afara cadrului legal. Legea este lege, iar eu nu pot aplica principiul 'merge şi asa'. 
Am văzut cu toţii ce a însemnat pentru România acest principiu. Am văzut ce s-a întâmplat în Bucureşti, când s-a mers pe principiul 'lasă că merge şi asa'. În concluzie, Arena Naţională va rămâne închisă până când va avea toate autorizaţiile necesare'', conchide Sava. 

Comentarii

  • sorin tomuletiu

    02 martie 2016 18:42

    Castigi bani de acasa! Ce-ai spune dacă ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de email sorin.tomuletiugmail.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design