8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliția Locală a depistat un bărbat care căra cu el șapte cutii...

Poliția Locală a depistat un bărbat care căra cu el șapte cutii cu oase, despre care susținea că sunt moaște

Poliția Locală din București a depistat în apropierea Patriarhiei un bărbat care căra cu el șapte cutii cu oase, despre care susținea că sunt moaște.

Conform unui comunicat al Poliţiei Locale, marţi seară, în zona Patriarhiei Române, a fost depistat un bărbat care avea asupra sa cutii cu oase despre care spunea că provin de la "peste 30 de “sfinţi şi mucenici” și că acestea sunt moaşte. Omul pretindea că poartă cutiile cu el pentru "simpla închinăciune".

"S.C.G. (un bărbat în vârstă de 38 de ani) a încercat, iritat, să ferească de privirile agenţilor locali un rucsac pe care îl purta cu grijă. În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înşire: o cutie cu “10 Sfinţi martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuţă cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată despre care proprietarul de moaşte afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu ştie nimic. Singura sa explicaţie vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr. În total, bărbatul avea asupra sa şapte racle în care se aflau, conform declaraţiei sale, resturi şi părticele din mai bine de 30 de persoane pe care le numea sfinţi", mai precizează Poliţia Locală.

Verificările în acest caz vor fi continuate de Poliția națională.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă