23.3 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialMureş: 15 persoane, audiate într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de...

Mureş: 15 persoane, audiate într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani

Un număr de 15 persoane din Mureş, Cluj şi Vâlcea sunt audiate, duminică, de procurori, fiind suspectate că au comercializat mărfuri fără documente legale, că ţineau evidenţe contabile paralele şi că ascundeau mai multe bunuri, la percheziții fiind ridicate peste 23 de tone de cereale, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au făcut, sâmbătă, 15 percheziţii în judeţele Mureş, Cluj şi Vâlcea, la persoane suspectate de evaziune fiscală în domeniul comercializării produselor cerealiere şi al materialelor de construcţii şi spălare de bani, transmite corespondentul Mediafax.

"Poliţiştii bănuiesc 15 persoane că ar fi achiziţionat şi comercializat mărfuri fără documente legale şi fără a le evidenţia în actele contabile. În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 23 de tone de cereale (grâu, porumb şi orz), materiale de construcţii de peste 200.000 de lei, bani (150.000 de lei) şi alte mijloace materiale de probă. Cele 15 persoane, bănuite de evaziune fiscală, au fost duse la audieri”, se arată în comunicat.

La percheziţiile de sâmbătă au participat şi jandarmi, reprezentanţi ai ANAF şi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Mureş.

Acţiunea este coordonată de Parchetul Tribunalului Mureş.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Mureş, Andreea Pop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că audierile celor 15 persoane sunt în desfăşurare, până acum nefiind dispusă nicio măsură de reţinere în cazul acestora.

Dintre cei 15 suspecţi, zece sunt din Mureş, a spus Pop, care a precizat că percheziţiile au avut loc la locuințele persoanelor în cauză, dar şi la puncte de lucru ale firmelor deţinute de acestea şi la firme colaboratoare.

"Se lucrează la acest caz de şase luni. Nu pot da nume. În ce priveşte acuzaţia de spălare de bani, pot să spun că persoanele bănuite ţineau două evidenţe contabile şi ascundeau o serie de bunuri. Deci ori achiziţionau bunuri fără factură, ori cu factură şi le revindeau fără factură sau la preţuri supraevaluate, iar banii respectivi îi reinvesteau în firme”, a spus Pop.

Aceasta a adăugat că reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Mureş au fost implicaţi în acest caz întrucât, la percheziţiile de la Cluj, au fost găsite şi două arme, posesorii lor neîndeplinind condiţiile legale de deţinere.

Cele mai citite

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă