19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMihăiță Calimente acuză Tarom că a întârziat decolarea pentru Sorin Grindeanu. Guvernul...

Mihăiță Calimente acuză Tarom că a întârziat decolarea pentru Sorin Grindeanu. Guvernul susține că premierul s-a întors de la Timișoara cu mașina

Liderul ALDE Arad, Mihăiţă Calimente, acuză Tarom că avionul de sâmbătă seară de la Timişoara spre Bucureşti a decolat cu o întârziere de aproape patru ore pentru a-l aștepta pe premierul Sorin Grindeanu. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Grigore, în contrazice și spune că premierul s-a întors de la Timişoara cu maşina, această variantă fiind susţinută şi de către directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Mihăiţă Calimente a povestit că şi-a condus un prieten de la Arad la aeroportul din Timişoara pentru un zbor spre Bucureşti programat la ora 19,20, dar decolarea a întârziat patru ore, motivul real fiind că premierul Sorin Grindeanu a fost aşteptat pentru a fi dus în Capitală.

”Pasagerii au aşteptat o oră, apoi două şi tot aşa, fiind duşi cu vorba la biroul de informaţii. Iniţial li s-a spus că e furtună în Constanţa, de unde urma să vină avionul la Timişoara şi nu putea decola de acolo. Apoi li s-a spus că, de fapt, avionul de la Constanţa trebuia să meargă la Bucureşti. Vă daţi seama că oamenii erau foarte revoltaţi, nu înţelegeau. Abia înainte de miezul nopţii au decolat, iar surpriza lor a fost că premierul Grindeanu se afla în aeronavă. Atunci au înţeles de ce a decolat avionul cu întârziere de vreo patru ore: ca să-l aştepte de Grindeanu. Aşa ceva este de neconceput!”, a susţinut Mihăiţă Calimente.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Grigore, spune însă că premierul s-a întors de la Timişoara cu maşina. "Premierul s-a întors ieri după-amiază de la Timişoara, cu maşina. Povestea cu avionul întârziat pentru premier e doar o dezinformare. Se poate solicita de la Tarom raportul tehnic, care explică şi motivele oricărei intârzieri, dacă aceasta a existat", a declarat Alina Grigore pentru News.ro.

Şi directorul Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, Daniel Idolu, susţine că premierul nu a fost pasager în avion, iar aeronava cu care acesta ar fi trebuit să plece sâmbătă de la Timişoara a întârziat aproape patru ore din cauza condiţiilor meteorologice, la Bucureşti fiind cod galben de furtună.

”Din cauza faptului că a fost cod galben de ploi, toate zborurile de pe Otopeni au fost întârziate. Avionul a fost blocat la Constanţa şi nu a putut să aterizeze la Otopeni, de unde ar fi trebuit să ajungă în final la Timişoara. Ulterior, totuşi, ca să grăbească zborurile, un alt avion care a aterizat pe Otopeni a venit la Timişoara, iar apoi a început vremea rea la Constanţa. Totul a fost cu întârziere”, a declarat Idolu pentru News.ro.

El a precizat că zborul a avut o întârziere de trei ore şi 45 de minute. ”Zborul Tarom ROT 607 cu aterizare la Timişoara la ora 19.00 a avut întârziere la sosire de trei ore şi 45 de minute din cauza condiţiilor meteo de pe Aeroportul Otopeni. A aterizat la Timişoara la ora 22,42 şi a decolat la 23,15”, a declarat Idolu.

”Premierul a plecat cu maşina, din informaţiile pe care le deţin, nu a fost pasager în acel avion. Având în vedere condiţiile meteo şi întârzierea din cauza vremii, el a ales să plece cu maşina spre Bucureşti”, a adăugat directorul Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă