30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMesajul Regelui Mihai la 25 de ani de la căderea comunismului

Mesajul Regelui Mihai la 25 de ani de la căderea comunismului

Majestatea Sa Regele Mihai I a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la prăbușirea comunismului.

„Comunismul s-a născut în România în același an cu mine, în 1921. Acum, după mai bine de nouă decenii, am fericita ocazie să mă adresez vouă, sărbătorindu-i căderea”, a afirmat Regele în mesajul său publicat pe site-ul  familiaregala.ro.

Regele Mihai a mai spus că de la moartea bunicului său, Regele Ferdinand I, de când a fost proclamat Regele României, în cei 87 de ani, a fost martorul direct al apariţiei şi prăbuşirii fascismului şi comunismului.

„Două sisteme criminale, care au lăsat în urmă peste o sută de milioane de victime şi multe milioane de oameni schilodiţi, sufleteşte şi trupeşte. Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare. Aşteptare ca Europa să-şi vină în fire, aşteptare ca România să se reîntoarcă la ea însăşi. Răbdarea poate fi, uneori, o armă împotriva destinului istoric. Aşteptarea şi credinţa. Iubirea şi simţul datoriei. Dar în lunga mea viaţă am cunoscut şi momente binecuvântate”, a transmis Regele Mihai I.

Suveranul a spus că Dumnezeu a vrut să fie în prima linie  a revenirii României în rândul ţărilor europene, „prin intrarea României, ca membru deplin, în Uniunea Europenă şi în Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord”.

Regele Mihai I a dat asigurări că familia regală va lupta pentru o Românie democratică, prosperă, liberă și demnă. 

”Familia mea și cu mine a muncit mult în ultimii douăzeci și cinci de ani de la Căderea Comunismului, pentru o Românie democratică, prosperă, liberă și demnă. Nu vom înceta să facem acest lucru până la sfârșitul zilelor noastre, convinși fiind că instituția Casei Regale este parte a identității noastre statale și naționale”, a explicat Majestatea Sa.

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă