18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMai mulți minori au murit înecați pe litoral

Mai mulți minori au murit înecați pe litoral

Evenimente tragice s-au petrecut în ultimele zile pe litoral. Doi minori și-au pierdut viața după ce s-au înecat în piscină, respectiv în Dunăre.

Un caz a avut loc miercuri noapte, în stațiunea Venus. La ora 21.10, o persoană anunța prin telefon poliția că la piscina hotelului Afrodita s-a înecat un minor de 5 ani. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele comunicate se adeveresc. A ajuns și un echipaj al Ambulanței, cadrele medicale încercând mai multe minute să îl resusciteze.

Copilul a fost transportat la Spitalul Municipal Mangalia, în vederea continuării manevrelor de resuscitare. La ora 22.35, medicii au fost nevoiți să constate decesul. Copilul decedat a fost identificat ca fiind I.S.A., de 5 ani, din Bucureşti. Cu ocazia efectuării  primelor verificări, a rezultat că minorul era turist venit în vacanţă împreună cu părinţii săi. Toți trei erau cazați la hotelul din Venus. Se pare că părinții luau masa în momentul în care copilul s-a îndepărtat de ei, ar fi văzut o jucărie în piscină pe care a vrut să o ia. Cadavrul a fost depus la Morga Mangalia în vederea efectuării necropsiei şi stabilirea cauzei decesului.

Supraveghere în timpul zilei

Informațiile neconfirmate oficial de către polițiști spun că piscina hotelului în care s-a produs tragedia beneficiază de supraveghere, dar numai în timpul programului, în intervalul orar 08.00-18.00. Acest lucru cade în sarcina unui angajat al hotelului. Rămâne de văzut cine este vinovat pentru moartea minorului. Salvamarii spun că, potrivit unei legi din 2007, hotelierii sunt obligați să asigure supravegherea piscinelor, dar nu 24 de ore din 24, ci într-un interval bine stabilit.

În restul timpului, accesul la piscină ar trebui însă restricționat. Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea situaţiei de fapt, iar în cauză s-a deschis un dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă.   

Găsită în Dunăre

Ieri a fost găsit și cadavrul unei fete de 8 ani, dispărută de două zile de acasă, din Hârșova. Aceasta plecase de acasă împreună cu sora ei de 4 ani, ca să cumpere un suc. Fata a ajuns în dreptul unui ponton, a sărit gardul de protecție, a intrat în apă. A fost căutată în tot acest timp de angajații Gărzii de Coastă și scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, dar intervenția a fost dificilă din cauza curenților puternici și a crengilor și copacilor de la mal. Ieri, fetița a fost găsită sub un ponton, de unchiul ei, în apro­pierea locului unde camerele de supraveghere ale Căpităniei au surprins-o ultima dată. Trupul ei a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă