Magistraţi cu pensii nesimţite: Florin Costiniu, judecat pentru corupţie - 16.000 lei. Vezi reacţia fostului judecător

de Rl online , 19 aprilie 2012

Fost şef al Secţiei Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, trimis în judecat de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă, Florin Costiniu primeşte o pensie de 16.063 de lei, informează postul public de televiziune, citat de HotNews.ro.

Florin Costiniu s-a pensionat în 2010. El a fost arestat preventiv pentru trei zile în 2010 şi acum este judecat în libertate pentru corupţie în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă.

Fostul judecător spune că pensia sa este justificată de lege, în timp ce soţia sa, judecătoarea Viorica Costiniu, spune că suma de 16.000 de lei înseamnă "prea puţin".

Citeşte şi Fostul judecător Florin Costiniu, acuzat de corupţie: Pensia de 16.000 lei este justificată de lege. Viorica Costiniu: Este prea puţin!

Fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiţă, condamnată în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare, primeşte o pensie de 6604 lei, iar procurorul Sterian Guli, condamnat şi el în primă instanţă, a solicitat să fie pensionat înainte de o decizie definitivă pentru a beneficia de o pensie de 9271 lei, potrivit TVR.

CSM a aprobat pentru judecătoare ÎCCJ Iuliana Pusoiu, anchetată pentru luare de mită în dosarul judecătoarei Gabriale Bîrsan, o pensie de 9635 de lei, dar preşedintele nu a semnat decretul de eliberare din funcţie.
Procurorul general Laura Codruţa Kovesi spune că magistraţii condamnaţi pentru fapte de corupţie nu trebuie să primească pensie de serviciu şi că, după ce începe acţiunea penală, magistratului ar trebui să-i fie suspendat dreptul de a primi pensie de serviciu.Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design