12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialLuptătorul K1 Andrei Buda, arestat preventiv pentru şantaj

Luptătorul K1 Andrei Buda, arestat preventiv pentru şantaj

Sportivul arădean Andrei Buda a fost arestat preventiv pentru şantaj, marţi seară, după ce Tribunalul Arad a admis un recurs al procurorilor la decizia primei instanţe, care a considerat că Buda nu reprezintă pericol public. Sentinţa este definitivă, potrivit Mediafax.

Procurorul care se ocupă de acest caz, Codrin Gavra, a declarat miercuri că sportivul Andrei Buda a fost reţinut în cursul nopţii, după ce Tribunalul Arad a admis, marţi seară, recursul făcut de procurori la decizia primei instanţe.

Săptămâna trecută, sportivul Andrei Buda, în vârstă de 26 de ani, fusese reţinut în urma a trei reclamaţii de şantaj depuse pe numele său, care au dus la interceptarea telefoanelor sale, anchetatorii afirmând că au obţinut dovezi asupra şantajului.

Anchetatorii declarau că Buda a fost reclamat de trei persoane pentru şantaj şi că abia după ascultarea telefoanelor au obţinut dovezi privind şantajarea unui al patrulea bărbat din Arad, aflat la muncă în străinătate.

“Partea vătămată susţine că, în perioada august 2009 – martie 2010, a trimis aproximativ 10.000 de euro din străinătate lui Andrei Buda, care îl şantaja. Ameninţările erau cu agresiunea fizică asupra părţii vătămate şi asupra familiei şi apropiaţilor din ţară”, declara procurorul Gavra.

Conform sursei citate, victima a trimis banii, în mai multe tranşe, pe numele sportivul arădean. Procurorul adăuga că, din înscrisurile obţinute la dosar, se poate proba şantajul pentru suma de 300 de euro primită de sportiv de la partea vătămată, care susţine însă că a dat, în total, 10.000 de euro, în urma ameninţărilor cu agresiunea fizică.

“Privitor la ameninţări, pe care le avem în diverse înscrisuri, inclusiv de tip SMS, Buda Andrei susţine că ele nu sunt reale şi că limbajul folosit este obişnuit în anturajul său”, spunea procurorul de caz.

Joia trecută, Buda a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au decis că sportivul poate fi cercetat în stare de libertate, decizia fiind atacată cu recurs de procurori.

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă