16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialLucian Duţă (CNAS): Nu ştiam oficial de protestul medicilor de familie

Lucian Duţă (CNAS): Nu ştiam oficial de protestul medicilor de familie

Lucian Duţă, preşedintele CNAS a declarat astăzi că nu a fost informat oficial de protestul medicilor de familie, ci a aflat despre acest lucru de pe site-ul Ministerului Sănătăţii. El şi-a cerut scuze medicilor „corecţi din sănătate, cei care îşi desfăşoară activitatea lângă pacient”.

„Nu am fost inştiinţat oficial de protestul medicilor de familie, ei au observat că jumătate au semnat deja contractul cu noi, actele adiţionale. Ei puteau deja să dea reţete şi bilete de trimitere. Eu vreau să cred că ei au semnat pentru a-şi face datoria faţă de pacient”, a specificat Lucian Duţă.

Preşedintele CNAS a specificat că toate acuzaţiile pe care le-a făcut în săptămâna aceasta se adresau medicilor care nu îşi făceau treaba bine. El a mai specificat datorită faprului că medicii de familie au renunţat la protest, contractele cadru cu se vor încheia retroactiv cu data de 1 iunie.

Potrivit preşedintelui CNAS, trebuie să se găsească soluţii pentru creşterea finanţării pentru medicina de familie. „Nu am spus niciodată că sectorul medicinei de famile este finanţat corect, el este subfinanţat, dar problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate duce la subfinanţarea medicilor de familie”, a declarat Duţă având în vedere bugetele mici care sunt alocat acestei zone.

Duţă susţine că va continua modernizarea sistemului de sănătate din România prin informatizarea şi  transparentizarea  acestuia.

„Cu cât cresc încasările si puterea economică a României, cu atât vom avea disponibilitatea de a îndrepta mai mulţi bani spre medici, spre reglarea consumului de medicamente care este exagerat. Vom introduce o nouă lege care va produce o predictibilizare a consumului de medicamente”, a mai declarat Lucian Duţă în cadul conferinţei de presă de astăzi. 

 

 

Cele mai citite

Inteligența artificială de pe Apple va fi disponibilă în mai multe limbi

Apple a anunțat că va extinde numărul limbilor suportate de inteligență artificială, Apple Intelligence, începând cu anul viitor. Inteligența artificială de pe Apple va fi...

Debut amânat! N’Jie și Boupendza vor juca primul meci pentru Rapid abia în octombrie

Fanii Rapidului vor trebui să aștepte până în luna octombrie pentru a-i vedea la lucru pe noile vedete ale echipei, Clinton N'Jie și Aaron...

Momente grele pentru Duckadam! „Eroul de la Sevilla” a intrat în operație pe cord deschis

Fostul mare goalkeeper Helmut Duckadam, legendarul erou al Stelei din Liga Campionilor, traversează un moment extrem de complicat din punct de vedere medical. Helmut Duckadam...
Ultima oră
Pe aceeași temă