Lapte TOXIC, la cinci ferme din România

de Rl online , 11 martie 2013
Lapte TOXIC, la cinci ferme din România

Laptele infestat cu aflatoxină s-a găsit la cinci ferme din România, a anunţat, luni, Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat de presă.

Din 7 martie, inspectorii ANSVSA au verificat fermele în care se produce şi procesează laptele din toată ţara şi au descoperit că la trei ferme şi două unităţi de prelucrare a laptelui există "suspiciunea depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină".

Redăm mai jos comunicatul ANSVSA:

"Cu ocazia controalelor demarate în data de 7 martie, au fost verificate unităţile din sectorul laptelui şi au fost prelevate 1.076 de probe de lapte crud şi lapte pasteurizat, destinat comercializării directe către consumatorul final, precum şi probe de lapte destinat procesării ulterioare, în vederea obţinerii produselor lactate.

Toate probele au fost trimise în vederea efectuării analizelor în cadrul laboratoarelor din reţeaua sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor acreditate pentru determinarea conţinutului în Aflatoxina M1 din lapte.

Conform datelor centralizate la nivelul ANSVSA, au fost analizate, până la acest moment, 543 de probe. La 5 dintre aceste probe există suspiciunea depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină şi, conform procedurilor, au fost transmise probele către Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară pentru confirmare. Probele în care se suspicionează depăşiri ale limitelor admise pentru aflatoxina M1 provin de la 3 ferme de vaci de lapte şi de la 2 unităţi de prelucrare a laptelui.

Loturile de lapte suspicionate sunt sechestrate până la sosirea buletinelor de analiză de confirmare, urmând după caz să fie iniţiată alerta prin SRAFF, iar loturile respective să fie distruse în cazul unor buletine pozitive sau să se ridice sechestrul, fiind declarate libere pentru comercializare, în cazul buletinelor negative".

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară va continua controalele oficiale la nivelul fermelor de vaci de lapte, centrelor de colectare a laptelui, unităţilor de procesare, automatelor pentru vânzarea directă a laptelui crud, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi SCANDALUL LAPTELUI INFESTAT. Laptele retras din şcolile din Sectorul 2, reintrodus de luni, pentru că produsul NU prezintă pericol

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design