5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO + FOTO Incendiu puternic în București, la un azil de bătrâni....

VIDEO + FOTO Incendiu puternic în București, la un azil de bătrâni. O persoană a murit, iar 19 au fost intoxicate cu fum. Parchetul a deschis dosar penal

UPDATE 17,15: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală „in rem” cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce o persoană a murit şi alte 19 au fost transportate la spital, în urma incendiului de la un azil de bătrâni.

Persoana care a murit a fost dusă la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru a i se face necropsia, a anunțat Poliţia Capitalei.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri efectuează cercetări cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii în centrul de cazare pentru persoane vârstnice situat pe str. Păcală, sector 3. Cu privire la persoana decedată în timpul incendiului, s-a dispus ridicarea cadavrului şi transportarea la Institutul Naţional de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”, a precizat Poliția.


UPDATE.  Incendiul s-a extins la o altă clădire invecinata. Este o cladire cu parter, două etaje si mansardă. Mansarda arde cu flacăra violentă.

UPDATE. In interiorul caminului de batrani se aflau 20 persoane varstnice, 19 dintre ele transportate la spitale si o persoana gasita decedata.

In acest moment se actioneaza pentru stingerea incendiului la mansarda unei cladiri invecinate caminului de batrani. Totodata, pompierii actioneaza si pentru stingerea incendiului de la service-ul situat in spatele caminului de batrani (ard cauciucuri depozitate in containere).

Interventia este dificila, temperatura degajata este foarte mare, degajari foarte mari de fum, flacari violente. 
Revenim cu recomandarea adresata cetatenilor: sa pastreze usile si ferestrele inchise pentru a evita expunerea la fum.

 

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la un azil de bătrâni situat pe Aleea Păcală, din sectorul 3 al Capitalei. Focul a izbucnit la etaj și a cuprins acoperișul și mansarda. Ulterior, s-a extins și la un bloc învecinat, unde a distrus două apartamente aflate, de asemenea, la mansardă, dar și la un service auto.

UPDATE 8:00 Spitalele la care au fost transportate 19 dintre persoanele evacuate, care au suferit intoxicații cu fum, sunt, potrivit Digi24, Pantelimon – 7, Urgență Floreasca – 5, Sf. Ioan – 2, Bagdasar – 3, Spitalul Județean Ilfov – 1, Universitar – 1.  Un pompier, cel mai probabil intoxicat cu fum, a avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost preluat de medicii de la SMURD. A fost scos de colegi, dar este conștient. El se afla în cea de-a doua clădire, de unde iese foarte mult fum.

Intervenția pompierilor a durat aproape două ore.

UPDATE 7:54. Incendiul de la azilul de bătrâni a fost localizat. Pompierii cercetează imobilul, cameră cu cameră, pentru a vedea dacă nu a mai rămas cineva înăuntru. Din păcate, incendiul s-a extins la o un bloc învecinat, care are două etaje și mansardă. De asemenea, flăcările au cuprins și un service auto.


UPDATE Pompierii se alimentează din Dâmbovița, pentru a stinge incendiul de la azilul de bătrâni. O persoană a decedat, fiind surprinsă de flăcări, cel mai probabil în pat. Una dintre persoanele transportate la spital a căzut pe scări și are o luxație.


UPDATE 32 de persoane au fost evacuate din azilul de bătrâni, potrivit ISU București. 19 persoane intoxicate cu fum au fost transportate către spitale, dar nimeni nu ar fi suferit arsuri.

Apelul de urgență a venit la 6:06, iar echipele de intervenție au sosit în câteva minute. A fost declanșat planul roșu de intervenție. Au fost trimise la fața locului zeci de echipaje de pompieri, SMURD și ambulanța. Acestea au intervenit deja pentru evacuarea persoanelor aflate în azilul de bătrâni unde a început incendiu. Pompierii iau apă din Dâmbovița pentru a stinge incendiul.

Cele mai citite

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă