18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFraţii Becali şi Borcea, mutaţi la Penitenciarul Slobozia

Fraţii Becali şi Borcea, mutaţi la Penitenciarul Slobozia

Fraţii Ioan şi Victor Becali şi Cristian Borcea îşi vor executa pedepsele în regim închis la Penitenciarul Slobozia, ei fiind deja transferaţi la această închisoare, de la Penitenciarul Poarta Albă, au declarat marţi, pentru Mediafax, surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"În acest moment, se fac procedurile necesare la noul loc de detenţie. Cei trei sunt consultaţi de medici şi urmează să fie repartizaţi în camere", au precizat reprezentanţii Penitenciarului Slobozia.

Citeşte şi: Dosarul Transferurilor: Stoica, Copos şi Popescu îşi vor executa pedeapsa în regim închis

Comisia pentru Stabilirea Regimului de Detenţie de la Penitenciarul Poarta Albă a stabilit, în 26 martie, ca fraţii Becali şi Cristian Borcea trei să execute pedeapsa în regim închis. La Penitenciarul Poarta Albă, însă, se pot executa pedepse doar în regim deschis sau semi-deschis, motiv pentru care cei trei au fost trasferaţi.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de trei ani, dar care nu depăşesc 13 ani. Regimul semideschis se aplică iniţial deţinuţilor condamnaţi la pedepse mai mari de un an, dar care nu depăşesc trei ani.

Citeşte şi: Gigi Becali, mesaj din închisoare: Este un abuz să vorbiţi despre familia mea

Alţi trei condamnaţi din dosarul transferurilor, respectiv Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos, sunt încarceraţi la Penitenciarul Rahova, care are regim închis. În cazul acestora, Comisia Penitenciarului Rahova a stabilit ca ei să efectueze pedepsele în regim închis de detenţie.

Gigi Neţoiu va executa pedeapsa tot în regim închis, el fiind încarcerat la Penitenciarul Craiova, unde există acest regim, iar Jean Pădureanu, în regim semideschis, la Spitalul Penitenciarului Jilava. Avocatul lui Pădureanu a formulat la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei, în condiţiile în care clientul său are boala Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă, solicitarea urmând să fie judecată la 22 mai.

Citeşte şi: Fraţii Becali contestă pedepsele în Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare în cazul condamnărilor primite în dosarul transferurilor de jucători.

Citeşte şi: Jean Pădureanu îşi va executa pedeapsa în regim semideschis, la Spitalul Penitenciarului Jilava

Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecată în 21 martie. Instanţa a amânat atunci judecarea pentru 4 aprilie, în lipsa motivării deciziei din dosar.

Contestaţia lui Cristian Borcea a fost înregistrată în 12 martie şi ar fi trebuit judecată în 28 martie, însă a fost amânată până la 25 aprilie, din acelaşi motiv ca şi în cazul lui Mihai Stoica..

Şi avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus, în 14 martie, la Curtea de Apel Bucureşti, contestaţii în anulare, care se vor judeca la 11 aprilie, în dosare separate.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă