FOTO VIDEO Cum explica TNB găzduirea conferinţei CpF, unde a fost invitată extremista americană Kim Davis

de Iulia Iancu , 13 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 14:11, 13 octombrie 2017

Reprezentanţii Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti au afirmat, într-un răspuns pentru Asociaţia Accept, că instituţia se disociază total de conținutul conferinței organizate de Coaliţia pentru Familie, "O mărturie americană despre libertatea de conștiintă", considerând că Prodocens Media este singura entitate răspunzătoare pentru modul în care se vorbește despre persoanele gay. TNB a subliniat că a închiriat doar spațiul pentru eveniment, neluând parte la organizarea sa.

Potrivit dreptului la replică, solicitat de Asociaţia Accept, TNB a atenționat în scris organizatorii să respecte demnitatea umană a persoanelor LGBTI.​ 

Teatrul Național "I. L. Caragiale" din Bucureşti a găzduit, joi, o conferință organizată de Coaliția pentru Familie, unde, invitată a fost Kim Davis, extremista americană condamnată de instanțele americane în 2015 la 5 zile de închisoare pentru sfidarea curții, refuzând să oficializeze căsătorii între persoanele de același sex.

Asociația Accept a transmis o scrisoare către managerul instituției, Ion Caramitru, solicitându-i "să ia măsurile necesare pentru a disocia Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" de conținutul acestui eveniment, și, în măsura în care nu este de acord cu instigarea la ură și discriminare promovată de vorbitori, să retragă suportul pentru organizarea acestui eveniment în cadrul TNB".
Comentarii

 • Marcus

  13 octombrie 2017 16:29

  Uite la asta nu s-a gandit Heidegger.

  raspunde comentariului
 • Marcus

  13 octombrie 2017 16:24

  Sa inteleg ca daca ai constiinta esti extremist iar daca iti bagi crenvusti intre picioare esti constiincios.

  raspunde comentariului
 • eco

  13 octombrie 2017 15:41

  ,,instigarea la ură și discriminare promovată de vorbitori"De ce cand vorbesti public si aperi valorile morale sanatoase,familia normala formata dintre un barbat si femeie esti catalogat ca instigator la ura si promovator de discriminare?

  raspunde comentariului
 • eco

  13 octombrie 2017 15:33

  De ce o considerati pe invitata extremista,pentru ca apara valorile traditionale si familia normala de care multi se dezic astazi?De ce se dezic cei de la teatrul national,cumva oare ca nu sunt nici ei de acord cu valorile traditionale si familia normala formata din barbat si femeie?Ati uitat cei de la ministerul,,culturii"ca ati aprobat desfasurarea evenimentelor lgbt la muzeul taranului roman ,un gest mizerabil ce a stricat imaginea muzeului?Care sunt valorile morale ale conducerii teatrului,muzeului?Care sunt valorile voastre morale,a celor care sprijiniti mizeriile astea,manifestarile impotriva firii si a normalului?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design