FOTO: Un cetățean reclamă tulburarea liniștii publice de un câine. Răspunsul hilar al poliției

de Andra Dolana , 25 noiembrie 2015 - stire actualizata la ora 13:21, 25 noiembrie 2015
Sursa: Facebook

Un bucureștean a depus o reclamație la Poliția Sectorului 2 că animalul de companie al vecinului său tulbură liniștea publică. Poliția Sectorului 2 a verificat reclamația și i-a răspuns că animalul nu poate fi amendat. 

Astfel, poliția i-a răspuns cetățeanului că au mers la adresa menționată de el în plângere și au constatat existența unui câine în acel loc, care însă a avut un comportament ”specific, respectiv a lătrat”. Întrucât, bucureșteanul a făcut reclamația în baza legii 61/1991 privind tulburarea liniștii publice, polițiștii i-au explicat că doar oamenii intră sub incidența acestei legi, și, în consecință nu au ce să îi facă animalului. 

”După cum se poate observa legiuitorul a precizat clar în actul normativ că persoanele fizice și juridice pot fi sancționate contravențional pentru încălcarea normelor în vigoare”, se arată în răspunsul poliției. 

Legea 61/1991 se referă la sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Articolul 2 al legii prevede că reprezintă contravenție și ”tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larma”, însă Poliția Sectorului 2 au precizat că un animal de companie nu poate fi asimilat acestui articol. 

Loading...

Comentarii

 • m

  14 iulie 2017 20:31

  cand nu ai creier interpretezi legea doar in litera, nu si in spiritul ei. art. 25 din legea 611991 este interpretat in atatea feluri in cate primarii sunt. la Sibiu, cica Politia locala are atributii pe, liniste si ordinea publica doar in intervalul orar 22-6 hot.2102001 si nu stiu ce sa faca tulbura linistea un caine lasat sa latre intentionat sau nu?, cei de la Consiliul local au spus ca Politia locala are atributii 2424. ca la prosti. cei de la Politia municipala dau exact acealasi raspuns 'competent' ca cel din articol in schimb am gasit un articol dintr-o hotarare facuta de niste oameni care isi folosesc creierul Hotararea Locala nr. 79 31.05.2016 a sectorului 1 BucurestiArt.1. Constituie contravenii săvârirea de către persoanele fizice i juridice,următoarele fapte, dacă nu au fost comise în astfel de condiii încât, potrivit legii penale, să fieconsiderate infraciunia Neluarea măsurilor corespunzătoare de către deinătorii de animale câini, pisici,animale economice etc. în vederea eliminării disconfortului fizic sau psihic provocatcolocatarilor sau vecinilor, prin numărul, agresivitatea sau zgomotele produse de animale sauprin lipsa de igienizare, concretizată prin neîndepărtarea mizeriei sau a mirosurilorneplăcute, provenite de la animale.Deci, primaria Sibiu, ia exemplu 'mura in gura'

  raspunde comentariului
 • mariana

  25 noiembrie 2015 9:24

  Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa aceasta de email. mariana.mitrugmail.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design