Dosar penal pe numele "deputatului cu mitralieră" Cătălin Rădulescu. Acuzațiile vizează faptele de tulburare a liniștii și ordinii publice. Deputatul PSD de Argeș: De ce mai stau ca proștii acolo? Eu arma cu care am tras la Revoluție am păstrat-o. Sunt pregătit să ies și să trag

de Iulia Iancu , 15 martie 2017 - stire actualizata la ora 17:02, 15 martie 2017

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis un dosar penal pe numele deputatului PSD Cătălin Rădulescu pentru fapta de tulburare a liniștii și ordinii publice, ca urmare a declarațiilor sale din ultimele zile, privind protestatarii antiguvernamentali din Piața Victoriei.

Deputatul PSD de Argeş a intrat în atenția publicului după ce a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Totodată, el a mai menționat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Eu arma cu care am tras în timpul Revoluției am păstrat-o. Niciodată nu am vrut să o dau. O țin acasă ca și armă de panoplie, AKM-ul acela cu care am tras. Am certificat de colecționar. Nu se folosește. O țin pentru când, dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să transforme cineva statul pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma și să trag. Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

După interviul publicat luni, parlamentarul Cătălin Rădulescu a cerut publicației Adevărul un drept la replică. Politicianul îi acuză pe jurnaliști că i-au trunchiat afirmațiile și le-au interpretat după bunul plac. 

“Aceşti băieţi au decupat interviul în mod securistic, au făcut montaje cum i-a învăţat cine trebuie să-i înveţe”, a spus Rădulescu.

Marți, poliţia s-a autosesizat după declarația deputatului PSD de Argeș. Ofiţerii din Argeş vor face verificări şi ar putea ca la sfârşitul anchetei să-i ceară demnitarului să renunţe la toate armele de foc pe care le deţine.

Rădulescu a afirmat, marți, că în urma interviului pentru publicația Adevărul, a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală.

Deputatul PSD de Argeș a fost reclamat, miercuri, la Parchetul General,  în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, se arată într-un comunicat de presă remis redacției RL. 

În urma controversatelor declarații, președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat atitudinea parlamentarului, declarând că are o părere foarte proastă despre atitudinea acestuia.

"Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile dumnealui. Mie mi se par, dincolo de faptul că sunt neavenite, mie mi se par foarte periculoase. Sincer, eu nu am aceste competenţe, eu nu ştiu dacă mai poate avea dreptul să deţină acele arme. Un om nu se poate juca cu acele afirmaţii, ameninţând că le foloseşte şi în acelaşi timp să aibă dreptul de a purta, în mod legal, arme de foc", a declarat șeful Camerei Deputaților.

De asemenea, un alt membru al partidului, șeful filialei din Cluj, Horia Nasra, a precizat, pe Facebook, că așteaptă scuze din partea lui Cătălin Rădulescu, menționând că rolul unui parlamentar nu este de a ataca protestatarii cu tunurile de apă sau "să păzească cu AKH-ul în mână". 

„De 24 de ore aştept cel puţin nişte scuze. Rolul unui parlamentar nu este nici să disperseze românii cu tunurile de apă, nici să păzească weltanschauung-ul (universul – n.r.) cu AKM-ul în mână, nici să muncească pe 5.300 lei dacă este nemulţumit, în condiţiile în care este parlamentar într-un partid de #stânga, într-o ţară plină de pungi de sărăcie. De asemenea, libertatea presei este un drept care nu poate fi cumpărat, nici modificat prin intimidări”, a arătat Nasra.

În acest scandal au intervenit și membrii USR, cerând social-democraților să se delimiteze de afirmațiile deputatului Cătălin Rădulescu și să-l dea afară din partid.

"Referitor la declarațiile din ultimele zile ale deputatului Cătălin Rădulescu, USR solicită PSD și președintelui acestuia, Liviu Dragnea, să-l demită pe Cătălin Rădulescu pentru că aceste declarații pe care le-aș putea numi de terorism civic, pe care Cătălin Rădulescu a înțeles să le profereze, fac rău nu numai Parlamentului României, fac rău societății noastre în ansamblul ei. (...) O demisie din Parlament așteptăm dacă domnia sa ar da dovadă de onoare și ar fi într-adevăr un lucru remarcabil, asumându-și faptul că o astfel de declarație nu poate fi acceptată de către o societate democratică. PSD îi cerem delimitarea clară și demiterea din calitate de membru de partid", a spus deputatul USR Dan Barna, la o conferință de presă.

 

 

 

Comentarii

 • HAHAHAHAHAHAHA ! ...ăsta-i Miticistanul, vestita Țarrră a Proștilor...

  28 martie 2017 17:26

  ...cum a tulburat ăsta liniștea și ordinea publică ? Hă ? ...ia, să-mi yessplice cineva... HAHAHAHAHA ! ...commedia dell'arte ! "Justiția" puIii ! ...e la fel ca la condamnarea lui Dragnev pentru "falsificare de voturi și vot multiplu", NE-DOVEDITE, când el a dat doar ordine prin telefon subalternilor să meargă pe la case și să scoată oamenii la vot.

  raspunde comentariului
 • Cicirel @ UBAFCA

  16 martie 2017 10:42

  Mi-a fatat pisica in peruca mov , n-ai una de rezerva ? Luam pantofi cu toc si punem fustitele mini ?

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  15 martie 2017 22:41

  Pentru chestia cu kalashnicovul, DA, drebuie pedepsit aspru deputatul, dar cu chestia ca în Piața Victoriei, are dreptate, niste dobitoci mitingisti

  raspunde comentariului
  • @ UBAFCA

   16 martie 2017 9:46

   Mai este putin si da urzica pe plaiurile din Transnistria si scapam de inanitie , pana atunci mai imi dau cu parerea prin publicatiile romanesti sa impusc niste copeicute pentru mahoarca si mitilic . Inainte de sarbatorile pascale , impreuna cu VIRILIUS si Cicirel iesim la un miting in fata raionului Tiraspol sa aratam agentiilor internationale cum protesteaza niste dobitoci mitingisti mancurti cu steguletele curcubeu .....

   raspunde comentariului
  • completare

   16 martie 2017 9:00

   ...CARE ASCULTA DE SOROS, ai uitat sa completez, draga UBAFCA...

   raspunde comentariului
   • comletare

    16 martie 2017 9:53

    Sunt" draga UBAFCA" , ador sa ma completez si sa ma aprob , am un cult sa port dialog cu mine , sunt extrem de critic si exigent .....hihihihihihihihihi

    raspunde comentariului
 • PARTIDUL SI RAIONUL @ 19,46 si 19,55

  15 martie 2017 20:31

  Dimineata la 07,00 prezenti amandoi la sediu , pregatiti-va de sanctiuni drastice . Totul depinde de voi , s-ar putea sa scapati pititi sub prezidiu cu niste matanii evlavioase cu fruntea la buric si cu un potpuriu de menuete la flautul zbarlit cu gusa . Masati bine falcile si pregatiti vaselina de tanc , altfel , excludere si exil la eschimosi , hahalerelor ....

  raspunde comentariului
 • Bogdan @ VIRILIUS DSA zis Cicirel

  15 martie 2017 19:55

  M-am amorezat de tine , te prinde peruca violet si ochii vineti fardati de la zmetiile primite cand labuiai portofele in gara Tiraspol , vrei sa ne intalnim pe malul Nistrului si sa ne dam la fund ?

  raspunde comentariului
 • VIRILIUS DSA zis Cicirel

  15 martie 2017 19:46

  Tastez din sediul situat pe str.Manoilov din Tiraspol , ala imbacsit de virilusi si cicirei suvorovisti . Contactati-ma pe facebook -Constantin Moldovean Tiraspol , un cicirel flasnetar angajat la Savuskina 55 SRL . Slava Stalin !

  raspunde comentariului
 • PARTIDUL

  15 martie 2017 18:04

  JUSTITIA TREBUIE SA FUNCTIONEZE. Sa se constate ca domnul deputat a facut doar o gluma pentru care sa primeasca mustrare verbala in biroul partidului iar cei 150 de oameni care l-au amenintat cu moartea sa faca puscarie. Nu te joci cu asa ceva...e totusi un ales al poporului care are in spate sute de mii de voturi democratice.

  raspunde comentariului
  • Mircea

   15 martie 2017 18:21

   Vezi de treaba d-le. Cine l-a amenintat cu moartea pe borfasul analfabet? Mi-e rusine cu un asemenea politician.

   raspunde comentariului
 • ANTI-PSD

  15 martie 2017 17:15

  Astia sunt oamenii care guverneaza Romania.Radulescu Co. niste bisnitari care s-au pus calare pe ciolan si se cred faraoni...............asta a creat acel nemernic numit Ilici caghebe!Acesti penali trebuie indepartati cat mai repede inainte sa distruga total Romania.

  raspunde comentariului
 • Vali

  15 martie 2017 16:06

  Un pic de echilibru , un pic de echilibru, mai oameni buni ! Anumite chestii nu se zic, totusi .. suntem civilizati!

  raspunde comentariului
  • fele

   15 martie 2017 18:00

   Ai dreptate, nu se zic astfel de lucruri, ci se fac. Daca le zici, sare strada in cap si trebuie sa retragi ideea.

   raspunde comentariului
 • DSA

  15 martie 2017 15:46

  Are dreptate Rădulescu. Niște ciumpalaci penibili ies toată ziua în stradă. Tunurile de apă pe ei și împușcați la prima mișcare suspectă. România nu e anarhie așa cum și-ar dori ei. Bravo d-le Rădulescu! Cineva are curaj să ia atitudine împotriva securiștilor plătiți de Soroș.

  raspunde comentariului
  • Mircea

   15 martie 2017 18:18

   600 000 de securisti? Trebuie sa fii cel putin ***** sa crezi asa ceva. Ciumpalacule privitor de Latrina 3.

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 martie 2017 15:30

  Sa se stabileasca in cine a tras idiotul la Revolutie.

  raspunde comentariului
 • Mircea

  15 martie 2017 15:11

  Daca PSD vrea cat de cat o umbra de credibilitate, ar trebui sa se delimiteze de acest borfas semianalfabet. Se da mare revolutionar, dar sunt curios cati ani avea acest specimen la Revolutie? Cine ii da lui dreptul sai aiba in colectie o mitraliera AKM, care, dupa parerea mea, nu o poti cumpara nici macar legal. Demisia si la puscarie cu tine pentru port ilegal de arma sau nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

  raspunde comentariului
 • Demisia Cretinule!!!!!

  15 martie 2017 13:56

  Deputat cu carcter de borfas si mafiot!!! Iata un exemplu in plus de dizolvare a parlamentului!!!!

  raspunde comentariului
 • Bogdan

  15 martie 2017 13:20

  Imi place cum gandesti Virus. Si eu sunt de acord cu dl. deputat radulescu pt. ca el nu este un k k t cum cred uni si este obligat sa se prezinte la fiecare sesiune a parlamentului psd cu un nou tol Armani in sem de respect pt. natia romana care, pe nedrept desigur, crede ca treponema palida i-a afectat judecata, doar pt. banalul fapt ca poarta un AKM de vanatoare asupra lui. Poporul are cateodata, prietene, o judecata cam superficiala, asa-i?

  raspunde comentariului
  • VIRILUS

   15 martie 2017 13:41

   Da, Bogdan, Domnul Radulescu e un roman adevarat, si ma bucur ca e si modest. E imbracat frumos, cu un costum elegant, nu cum asa cum se imbraca patriarhul sau regii si sultanii de demult. Sincer sa fiu...nu am nimic cu femeile ... dar doamna ministru de la Interne ar trebui inlocuita cu domnul deputat Catalin Radulescu. Iar AKM-ul nu e o arma de vanatoare ci de asalt...de razboi, sa nu confundam cele doua chestiuni. Ca Guvernul Romaniei nu trebuie sa fie intr-o vanatoare cum e DNA-ul cu politicienii si toti oamenii care au facut afaceri frumoase. Guvernul Romaniei trebuie sa fie de-a dreptul in razboi cu cei vor sa destabilizeze votul reprezentativ si care au facut de rusine tara noastra in toata lumea prin imaginile cu sute de mii de manifestanti care consumau curent electric de pe telefoanele lor si care imagini au facut inconjorul lumii spre a noastra dezonoare ca popor.

   raspunde comentariului
 • VIRILUS

  15 martie 2017 12:50

  IN SFARSIT UN OM CURAJOS SI UN ADEVARAT SPIRIT ROMANESC. Domnul Catalin Radulescu a pus punctul pe i. DEMULT ASTEPTAM CA CINEVA CU O MARE INFLUENTA SA SPUNA ACEST LUCRU...A INCERCAT SI ABRAHAM SA ZICA DAR ACELA NU ERA IN VREO FUNCTIE DE ACTIUNE. DA...ASA ESTE...ARMATA TREBUIA SA INCONJURE PIATA VICTORIEI SI SA CURETE CALEA RUTIERA DE MIZERIILE SOROSISTE. DACAT SA FACA INSTRUCTIE MILITARII IN POLIGON SI SA PRAPADEASCA GLOANTELE PE MANECHINE DE LEMN, MAI BINE SA FIE IN FOLOSUL REAL AL TARII. Votul majoritar trebuie aparat cu orice pret. Pac, daca nu ai autorizatie de miting si daca ai depasit ora sau numarul de manifestanti inscris in autorizatie...imediat la sectie si legea e lege pentru toti.

  raspunde comentariului
  • Cicirel

   15 martie 2017 13:24

   Foarte bine spus...ar fi trebuit sa fie impuscati toti manifestantii din fata Gugernului ca sa-i dam o lectie lui Soros.Sa nu mai faca el ce vrea in tara noastra. Puterea apartine poporului nu unor straini. Eu sunt om in varsta si stiu ca Gheorghe Gheorghiu-Dej ne-a scapat de burgheji si de strainii care stapaneau averea patriei noastre. Nu trebuie avuta mila fata de acestia. Cine e acest Soros? Eu nici nu stiu cum arata. Nici nu am auzit de el pana la manifestatiile acestea. Si e groaznic ca el conduce tara noastra si manipuleaza atatea sute de mii de romani ca sa iasa in strada in loc sa se uite la Televizor. Iohannis s-a vandut lui Soros. Kovesi, la fel, e aliata lui Soros. Soros a pus pe toti ambasadorii tarilor starine din Romania sa fie impotriva votului democratic si popular. Multinationalele tremura doar la auzul numelui lui Soros. Uniunea Europeana e la degetul cel mic al lui Soros. Iar bancile internationale nu ne vor mai da bani cu imprumut pentru ca Soros nu le mai da voie. Am inteles ca Soros va face un program de manipulare si a copiilor de gradinita ca sa fie impotriva romanilor. Iar toti studentii nostri care invata peste hotare primesc burse de la Soros. Soros nu doreste binele romaniei. Dar Soros e roman? Ca nu stiu de el. S-a nascut in Romania? El acum locuieste in Bucuresti? Daca stie cineva, sa imi spuna. Si sa si puna mitraliera pe el...ca pe Sacalul pe care l-a impuscat Nicolae Ceausescu pentru ca era impotriva poporului si a tarii noastre. Si Erdogan din Turcia, ati vazut, are un Soros al lui si nu s-a dat batut...a arestat mii de profesori si militari si judecatori si sportivi si a curatat tara de lepre. Daca imi puteti raspunde la aceste intrebari, va rog sa ma lamuriti si pe mine...cine e acest Soros si care e numele lui intreg? Si ce treaba are el cu Romania?

   raspunde comentariului
   • UBAFCA

    15 martie 2017 22:38

    Al dreakului ma, n-ai auzit tu de Soros pana acum !

    raspunde comentariului
   • Goi

    15 martie 2017 15:16

    Cicirel, sunt lucruri care nu pot fi explicate cretinilor, pentru ca nu le vor intelege niciodata. Asa ca nu astepta ca cineva sa-si iroseasca timpul degeaba, incerca sa raspunda intrebarilor tale.

    raspunde comentariului
    • Chris

     15 martie 2017 16:49

     Corect Goi. "Ataci o părere a unui prost i te trezeti cu prostul întreg în discuie", spunea N. Iorga. Si de cretini ca VIRILUS si Cicirel nu ducem lipsa.

     raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design