17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi migranţi ilegali au fost capturați de un poliţist de frontieră aflat...

Doi migranţi ilegali au fost capturați de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber

Doi migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost prinşi, în judeţul Vaslui, de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber, informează Mediafax.

Cei doi intraseră ilegal în România, traversând înot râul Prut. Ei au fost predaţi ulterior autorităţilor de frontieră din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, doi migranţi, de 19 şi 24 de ani, au fost prinşi de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber în timp ce făceau autostopul pe E 581, în zona localităţii Valea Grecului.

Ulterior, tinerii, din Pakistan şi Afganistan, au fost predaţi poliţiştilor de frontieră, care au mers împreună cu ei pe urmele lăsate în zăpadă pentru a stabili pe unde au intrat ilegal în ţară. Astfel, pe malul Prutului au fost găsite o vestă de salvare şi o funie de 60 de metri, folosite la trecerea, cel mai probabil înot, a râului care desparte România de Republica Moldova.

Totodată, asupra lor a fost găsită o pungă cu mai multe adrese din Ucraina, Belarus şi Republica Moldova. Cei doi migranţi au ajuns până la graniţa cu România după ce au mers cu un camion cu care au plecat din Ucraina.

"Cei doi tineri nu au fost prea cooperanţi, ei declarând doar că intenţionau să ajungă în Bucureşti pentru a se întâlni cu nişte prieteni. De altfel, nu au vrut să spună nici cum au traversat râul Prut, deşi, cel mai probabil, din obiectele descoperite, au făcut-o înot", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal pe numele celor doi migranţi pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Ulterior, tinerii au fost predaţi autorităţilor din Republica Moldova, conform tratatului de readmisie semnat cu ţara vecină.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă