Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deloitte: restricţii inutile şi discriminare în industria procesării produselor alimentare şi în domeniul construcţiilor

În industria procesării produselor alimentare şi în domeniul construcţiilor există prevederi legislative care au un impact semnificativ asupra concurenţei pe pieţele respective, prin restricţii inutile, prin discriminare sau prin lipsa unor criterii obiective în ceea ce priveşte autorizarea şi controlul, susţin reprezentanţii Deloitte şi ai societăţii de avocaţi Reff & Asociaţii.

Share

Carla Popa 0 comentarii

29.07.2016 - 17:43

În industria procesării produselor alimentare şi în domeniul construcţiilor există prevederi legislative care au un impact semnificativ asupra concurenţei pe pieţele respective, prin restricţii inutile, prin discriminare sau prin lipsa unor criterii obiective în ceea ce priveşte autorizarea şi controlul, susţin reprezentanţii Deloitte şi ai societăţii de avocaţi Reff & Asociaţii. 

'Analiza impactului reglementărilor asupra mediului concurenţial din cele două sectoare evaluate a scos în evidenţă existenţa unui număr semnificativ de prevederi legislative cu impact semnificativ asupra concurenţei pe pieţele respective prin restricţii inutile, prin discriminare sau pur şi simplu prin lipsa unor criterii obiective ale autorităţilor implicate în procesele de autorizare şi control', a afirmat, într-un comunicat, Florentina Munteanu, partener Reff&Asociaţii şi coordonator al practicii de dreptul concurenţei. 

Deloitte România împreună cu Reff & Asociaţii, societatea de avocaţi reprezentând reţeaua internaţională de avocaţi Deloitte Legal, au contribuit la realizarea analizei impactului reglementărilor în vigoare asupra mediului concurenţial în industria procesării produselor alimentare şi construcţii, două sectoare generatoare de creştere economică, a căror dezvoltare este puternic influenţată de numeroasele reglementări existente. Analiza impactului reglementărilor în vigoare asupra mediului concurenţial în sectoare-cheie ale legislaţiei româneşti vine cu 152 de recomandări şi este urmarea unui parteneriat dintre Consiliul Concurenţei, Guvernul României şi OCDE. 

'Într-un mediu economic tot mai reglementat, în care noii jucători trebuie să treacă prin furcile caudine ale sistemelor de autorizare, certificare, atestare, licenţiere este vital ca, periodic, societatea să verifice măsura în care aceste sisteme nu s-au transformat în adevărate obstacole pentru cei care doresc să iniţieze afaceri în domeniile respective. Este exact ceea ce experţii OCDE în colaborare cu noi au făcut pentru două domenii critice pentru economia românească: procesarea produselor alimentare şi sectorul construcţiilor', a spus Radu Kubinschi, director Deloitte România, citat de Agerpres. Potrivit lui Kubinschi, cele două domenii analizate sunt critice atât datorită ponderii şi dinamicii lor în PIB-ul României, dar şi din cauza nenumăratelor reglementări aferente. 

Din partea Deloitte, echipa a fost formată din Radu Kubinschi, director, Beatrice Bucur, manager, Ioana Vădan, senior consultant, Ştefan Anghel, senior consultant, şi Anemari-Margrit Benţu, consultant. Echipa Reff şi Asociaţii a fost formată din Florentina Munteanu, partener Reff & Asociaţii şi coordonator al practicii de dreptul concurentei din cadrul societăţii de avocaţi, Andrea Grigoraş, avocat senior, şi Miruna Stanciu, avocat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...