33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialEroii de la Colectiv, Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, decoraţi post-mortem

Eroii de la Colectiv, Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, decoraţi post-mortem

Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.

Toboşarul trupei „Bucium”, Adrian Rugină, şi fotograful şi bloggerul Claudiu Petre au salvat cel puţin 10 oameni. Ei au ieșit printre primii din club, dar s-au întors pentru a-și salva prietenii și cunoscuții.

Originar din Piatra-Neamţ, Adrian Rugină, în vârstă de 38 de ani, a ieșit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe pagina sa de Facebook.

Bloggerul Claudiu Petre, dat dispărut de vineri noapte, este una dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv, fiind identificat abia duminică de familie, după ce martorii au spus că el reuşise să scape din club, dar s-a întos să-i ajute pe cei care încă nu apucaseră să iasă. Tânărul a salvat-o pe iubita lui şi s-a întors, din nou, în club. 

Peste 8.000 de oameni au semnat o petiţie online prin care cer ca Adrian Rugină şi Claudiu Petre să fie declaraţi Eroi Naționali și să li se acorde onorurile cuvenite.

În urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Capitală, au murit 30 de persoane, iar alte aproximativ 140 de persoane rănite au fost internate în mai multe spitale din București.

În urma tragediei, Guvernul a instituit doliu național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie.

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă