5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialCioloş: Merităm mai mult decât o conducere politică în război de dimineaţa...

Cioloş: Merităm mai mult decât o conducere politică în război de dimineaţa până seara cu Justiţia!

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că "merităm mai mult decât o conducere politică în război de dimineaţa până seara cu Justiţia!", subliniind acest lucru după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că ancheta DNA în dosarul Belina ar fi un atac violent la adresa Guvernului și a PSD.

"Cred că merităm mai mult decât o conducere politică în război de dimineaţa până seara cu Justiţia!", a scris Cioloş, duminică seară, pe contul lui de Facebook.

Mesajul a fost postat la scurt timp după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la Antena 3, că dosarul Belina este o ficţiune şi că miza DNA ar fi distrugerea PSD.

”Dosarul este o ficţiune, dar are consecinţe reale. Două doamne ministru foarte importante, iar miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Miza cred că este, de fapt, PSD. Pe de altă parte, cred că tot ceea ce a apărut în ultima perioadă, stenograme, acuzaţii, declaraţii, dezvăluiri de presiuni asupra unor judecători, discuţia din ce în ce mai acută despre raportul Inspecţiei Judiciare provoacă foarte mare agitaţie şi teamă şi provoacă şi genul acesta de reacţie. După părerea mea, pe lângă această intenţie de a distruge PSD este şi dorinta de a preveni un raport rău. Se spune că, de fapt, raportul este rău că s-a început o acţiune împotriva PSD. Eu nu am mai văzut alte acţiuni la DNA în ultimele luni de zile”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai susţinut că a primit informaţii conform cărora procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut şi el, într-o intervenţie telefonică în aceeaşi emisiune, că se încearcă o lovitură de stat, dărâmarea Guvernului şi destrămarea coaliţiei PSD-ALDE. El a spus că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România şi că a primit informaţii că se doreşte deschiderea unor dosare penale pe numele lui şi al lui Liviu Dragnea.

Vineri, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală a actualului vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale Publice Sevil Shhaideh, suspectată de abuz în serviciu, infracţiune săvârşită în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, privind trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

În acelaşi dosar, DNA a cerut şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a actualului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, la data respectivă ministru al Mediului, care ar fi iniţiat Hotărârea de Guvern premergătoare pentru trecerea insulei de pe Dunăre din administrarea "Apelor Române” în cea a Consiliului Judeţean Teleorman.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă