19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialCăutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, sistată

Căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, sistată

Căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, un bărbat care se pare că a rămas în aparatul prăbuşit în lac, a fost sistată, luni seară, în jurul orei 23.00, urmând să se reia marţi dimineaţă, la ora 6,30, transmite Mediafax.

Echipajele de scafandri au căutat, luni seară, timp de mai multe ore, persoana dispărută în urma accidentului de elicopter de la Tâureni, în care au murit patru persoane, o a cincea fiind rănită.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Mihai Gagyi, a anunţat oprirea cercetărilor, luni seară, în jurul orei 23.00, acestea urmând să se reia marţi dimineaţă, la ora 6,30. Potrivit acestuia, persoana dispărută este un bărbat care ar fi rămas în aparatul imersat în lacul de la Tăureni.

Luni seară, la Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD Mureş a fost adusă persoana care a supravieţuit accidentului – Emilia Morar, angajată a omului de afaceri Sorin Ţerbea, căruia îi aparţinea elicopterul şi care se afla în aparat în momentul prăbuşirii.

Citeşte şi Un elicopter s-a PRĂBUŞIT în judeţul Mureş. CINCI persoane au MURIT. Printre victime se afla preşedintele Federaţiei Române de Futsal, SORIN ŢERBEA, şi trei oameni de afaceri germani

Potrivit medicului Lavinia Orac, starea acesteia este stabilă.

„Este o victimă rezultată dintr-un accident aviatic, starea dânsei – este vorba despre o femeie de 40 de ani – este momentan bună, incredibil de bună, având în vedere mecanismul traumei, un elicopter care s-a prăbuşit momentan fără alţi supravieţuitori, din câte ştim. Din fericire, a fost în contact cu apa, dar nu este vorba de înec, este conştientă, cooperantă, stabilă hemodinamic, respiră singură fără ajutorul aparatelor, i se fac totuşi investigaţii aprofundate având în vedere mecanismul traumei”, a spus Orac.

Medicul a adăugat că rănile suferite de femeie sunt în aparenţă uşoare, dar că la computerul tomograf se va vedea dacă are şi alte leziuni.

„Vorbeşte la fel cum vorbesc şi eu cu dumneavoastră, este practic un miracol că a supravieţuit fără mare lucru ca să zic aşa. Este vorba despre o contuzie la umăr, în aparenţă, escoriaţii la nivelul membrelor, cam atât momentan. Nu pare ceva foarte grav. Acum intră la computer tomograf să vedem, dacă nu este ceva nu-l vedem cu ochiul liber, dar în principiu să sperăm că nu”, a mai arătat Orac.

Citeşte şi Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în elicopterul PRĂBUŞIT

Un elicopter s-a prăbuşit, luni seară, în zona lacului Tăureni, din judeţul Mureş, cinci persoane pierzându-şi viaţa, iar una fiind rănită grav.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Gagyi Mihai, declara corespondentului MEDIAFAX că echipa de intervenţie de la Sărmaşu, care a ajuns prima la locul accidentului, a stabilit că în elicopter se aflau şase persoane, dintre care cinci şi-au pierdut viaţa, iar una a fost rănită grav, respectiv o femeie.

Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în elicopterul prăbuşit, alături de trei afacerişti germani, o angajată de-a sa şi pilotul, aparatul de zbor prăbuşindu-se la câteva minute de la decolare, a declarat primarul din localitate, Ovidiu Petru Oltean.

Edilul a precizat că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate.

Oltean a susţinut că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece.

Acesta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o maşină cu care să plece, însă aceştia au vrut să se deplaseze tot cu elipcopterul.

Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.

Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei ştiri patru persoane au fost scoase decedate din lac, iar una ar fi încă în elicopterul prăbuşit.

Potrivit lui Boeriu, femeia care a supravieţuit accidentului a fost preluată de un echipaj SMURD şi este transportată spre Târgu Mureş. Boeriu a spus că aceasta are câteva contuzii, dar este conştientă.

O echipă de specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a fost trimisă în comuna Tăureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la faţa locului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă.

Sorin Ţerbea era reprezentantul cluburilor de fotbal în sală în Comitetul Executiv al FRF şi patron al echipei Cityu’s Târgu Mureş.

În mai 2013, omul de afaceri Sorin Ţerbea a fost achitat într-un dosar de corupţie din arbitraj, în care era judecat pentru dare de mită în formă continuată, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind însă definitivă. Alături de acesta a mai fost achitat fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, judecat pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În octombrie 2011, Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Vasile Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu Mureş – Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.

În 25 septembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Avram şi Ţerbea, ei fiind eliberaţi în 21 noiembrie.

Cele mai citite

Locomotivă deraiată între Filiași și Turceni. Circulația feroviară este oprită

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat duminică seara că, începând cu ora 18:25, traficul feroviar pe secția Turceni – Filiași a...

Meciul pensiilor: Stolojan câștigă la scor, Năstase lovește sub prag

Politica domină terenul. Theodor Stolojan este pe podiumul pensiilor, în vreme ce Ilie Năstase a primit un "rever" politic Theodor Stolojan a fost premier,...

Crimă urmată de sinucidere într-o comună din județul Vâlcea

O crimă tragică a avut loc în localitatea Păușești-Măglași, județul Vâlcea, unde un bărbat de 39 de ani și-a ucis cu brutalitate cumnata. Incidentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă