12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCanicula face victime. 400 de bucureșteni au sunat la Salvare. În Prahova,...

Canicula face victime. 400 de bucureșteni au sunat la Salvare. În Prahova, patru persoane au leșinat pe stradă

Aproximativ 400 de bucureșteni au apelat, joi, la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei, a declarat managerul SABIF, Alis Grasu, pentru Mediafax.

„Până la ora 14:00, în Capitală s-au înregistrat 388 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă. Dintre acestea, două treimi aproape, mai exact 195, au reprezentat urgenţe. Am avut 72 de intervenţii la cazuri în loc public şi am acordat ajutorul medical în cazul a 5 lipotimii şi alte 5 sincope", a declarat Alice Grasu.

În Prahova, patru persoane au leşinat pe stradă, printre victimele căldurii fiind şi un preot care participa la hramul unei biserici din Ploieşti, dar şi o tînără care stătea la coadă la Serviciul de Înmatriculări Auto.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă, echipajele de urgenţă au înregistrat în ultimele ore patru cazuri de persoane care au leşinat din cauza căldurii. Primul caz a fost înregistrat în Ploieşti, la Serviciul Înmatriculări Auto, unde unei tinere i s-a făcut rău în timp ce stătea la coadă pentru a-şi depune dosarul. Tânăra, în vârstă de 28 de ani, a fost consultată de angajaţii Ambulanţei, dar a refuzat transportul la spital.



Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova a spus că Salvarea a fost chemată şi la biserica Domneasca Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Ploieşti, unde un preot a leşinat în timpul slujbei. Este vorba despre un preot în vârstă de 58 de ani. Era la o slujbă. Ne-am deplasat cu echipaj cu medic. I-a venit rău din cauza căldurii. A refuzat, însă, transportul la spital”, a spus George Duţă.

Alte două persoane, o femeie în vârstă de 64 de ani din Câmpina şi un bărbat de 64 de ani din Ploieşti, au avut nevoie de medici după ce au leşinat pe stradă.

În ultimele 12 ore, Ambulanţa Prahova a înregistrat 244 de solicitări.

În Buzău, funcționează patru puncte de prim-ajutor.

Primăria Buzău a anunţat că în municipiul reşedinţă de judeţ vor funcţiona în perioada caniculară patru puncte de acordare a asistenţei medicale. Acestea sunt amplasate la Primăria Buzău, în Piaţa Centrală, în Piaţa Crâng şi în Piaţa Dorobanţi, zone intens frecventate de buzoieni. De asemenea, municipalitatea a încheiat un protocol cu Colegiul Farmaciştilor, astfel încât persoanele care se simt rău din cauza temperaturilor ridicate să poată merge în orice farmacie din oraş pentru a se răcori şi primi ajutor.



 La ora 14.00, în Bucureşti, la staţia meteo Băneasa se înregistrau 34 de grade Celsius la umbră, iar indicele de confort termic depăşea 80 de unităţi, fiind emis şi un Cod Galben de caniculă. Meteorologii anunţă că urmează încă două zile de foc, cu temperaturi care ajung la 40 de grade Celsius. Pentru zilele de vineri şi sâmbătă, au fost emise avertizări cod portocaliu şi galben care vizează aproape toată ţara. Și judeţul Prahova se află joi sub cod galben de caniculă.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă