8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Klaus Iohannis s-a comportat ca o slugă faţă de Dan Voiculescu

Băsescu: Klaus Iohannis s-a comportat ca o slugă faţă de Dan Voiculescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat într-o emisiune la RomâniaTV că preşedintele Klaus Iohannis s-a comportat ca o slugă faţă de Dan Voiculescu. Traian Băsescu a punctat că ruptura cu fondatorul trustului Intact s-a întâmplat după ce Voiculescu a văzut că nu poate manipula Justiţia. “A primit un dos de palmă peste guriţă”, a dezvăluit în stilul caracteristic fostul şef al statului.

Traian Băsescu a vorbit despre cel mai mare duşman al său, omul care i-a adus numai necazuri, omul care a vrut să îl elimine din viaţa politică, spunând că scandalul ANAF-Trustul Intact are o singură miză: “să nu fi tocat de Antene”.  El a mai spus că “oamenii politici au fost penibili. Nu ştiau cum să acuze mai tare aplicarea legii”.

Legat de poziţia preşedintelui Iohannis în acest scandal, Traian Băsescu a apreciat că a fost vorba de mai multe componente: “A fost componenta Mihalache, care a fost surprins în anturajul lui Gâdea. Un alt element este propria situaţie a lui Iohannis. ŞI dânsul poate fi executat. Pe la sfârşitul  anilor 90, daca va uitati in presa vremmii am pierdut o locuinţă in prima instata, nu am mai aşteptat şi le-am predat cheile. A treia componentă este teama de Voiculescu”. Fostul preşedintele crede că teama este de trustul media este cauza pentru care Klaus Iohannis a avut ezitări, “având un comportament de slugă faţă de Voiculescu”.

Totodată, Traian Băsescu a recunoscut că a fost la Grivco şi că a negociat cu Sorin Oancea tarifele de publicitate, dar că nu prea s-au înţeles la bani: “Eu nu am niciun conflict cu Voiculescu. Eu doar reacţionez. Relaţia s-a rupt prin 2006. A înţeles că nu poate manipula prin Justiţie. El voia sa fie consultat, dar a primit un dos de palmă peste guriţă”. “Acesta este un om care şi-a turnat rudele la Securitate. Şi-a împrumutat ziarişti ca sa-i aibă la chei”, a mai spus Traian Băsescu, făcând trimitere la jurnalistul Mihai Gâdea.

Fostul preşedinte a declarat ferm că Guvernul Cioloş nu va putea fi demis, chiar dacă se va confrunta cu o moţiune de cenzură, pentru ca nimeni nu are acest interes, ca guvernul să cadă: “Guvernul Cioloş va rezista până la alegeri deoarece nicio formaţiune politică nu are interesul să vină acum la guvernare”. “Este o bâlbâială în Guvern. Ministrul Sănătăţii a reacţionat dificil din punct de vedere al controlului informaţiei. Dar Guvernul Cioloş nu va cădea pentru că nu există niciun interes în acest sens”, a declarat Traian Băsescu.
 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă