18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2015. Poliția Română se mobilizează. Câți polițiști vor asigura liniștea și...

BACALAUREAT 2015. Poliția Română se mobilizează. Câți polițiști vor asigura liniștea și siguranța în timpul Bac-ului

Peste 3.200 de polițiști vor acţiona suplimentar, pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a examenului național de bacalaureat, evaluarea urmând să fie organizată în 1.900 de centre, potrivit Poliţiei Române. 

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 1.800 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 588 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române, relatează Mediafax

“Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 1.900 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor”, conform sursei citate.

Citește și: BACALAUREAT 2015. Modele de subiecte la proba orală de limba și literatura română

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Aproape 170.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Dintre cei 168.945 înscrişi în această sesiune, 143.949 (76,89%) provin din promoţia curentă, iar 24.996 (23,11%) provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, candidaţii înscrişi pentru a participa la această sesiune a Bacaluareatului au fost distribuiţi astfel: 163.462 – zi, 2.943 – seral şi 2.540 – frecvenţă redusă.

Prima sesiune din acest an a examenului de bacalaureat debutează luni, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Citește și: BAC 2015. Liceenii se pregătesc, de luni, pentru Bacalaureat. Calendarul probelor și regulile examenului

Conform sursei citate, proba se va desfăşura pe durata a trei zile (8-10 iunie). În intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 22 şi 26 iunie.

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limbă şi literatura română (proba E a), precizează MEN.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă