Avocata cetăţenilor americani Hassan şi Mehdi Awdi, reţinută de DIICOT

de Ema Ene , 29 noiembrie 2012
Avocata cetăţenilor americani Hassan şi Mehdi Awdi, reţinută de DIICOT

Avocata Violeta Oancea, reprezentanta cetăţenilor americani Hassan şi Mehdi Awdi, a fost reţinută de procurorii DIICOT, pentru fals şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Avocata a fost reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţia comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea banilor şi favorizarea infractorului.

„În fapt, s-a reţinut că inculpata a conceput si redactat un contract de împrumut cu gaj general, cu menţiuni nereale, atestând in fals existenta unui împrumut, prezenţa părţilor - Necula Dorian şi Lîlă Verginica precum şi semnarea contractului la sediul cabinetului avocaţial”, se arată în comunicat.

Violeta Oancea este acuzată că ar fi consemnat un împrumut de 50.000 de euro, bani ce ar proveni din trafic de persoane, serviciul fiind pentru nişte cetăţeni italieni.

”Acest contract a fost ulterior utilizat pentru justificarea provenienţei sumei de 50.000 de Euro, in faţa autoritatilor judiciare italiene, care ii cercetau pe inculpaţii Radu Narcis Gheorghe şi Lîlă Verginica, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane si proxenetism”, se mai arată în comunicat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat Curţii de Apel Ploieşti arestarea preventivă a avocatei Violeta Oancea pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău.

Violeta Oancea îi reprezintă ca avocat pe cetăţenii americani de origine libaneză fraţii Hassan şi Mehdi Awdi, cercetaţi de DIICOT alături de alte două persoane, pentru fraudarea CFR Mesagerie, precum şi pentru păgubirea societăţii Rodipet SA cu 35,5 milioane euro, potrivit Mediafax.

 

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design