18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul american Hans Klemm: Ne menținem încrederea în munca Laurei Codruța Kovesi

Ambasadorul american Hans Klemm: Ne menținem încrederea în munca Laurei Codruța Kovesi

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a afrmat, joi, că oficialii americani își mențin încrederea în munca procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, informează Mediafax.

 „Ne menţinem încrederea în munca ei. Această muncă a fost analizată de autorităţile judiciare româneşti. Avem încredere în acest lucru”, a spus ambasadorul american, întrebat dacă Guvernul și Ambasada Statelor Unite o susțin, în continuare, pe Kovesi.

Întrebat, pe de altă parte, dacă Laura Codruţa Kovesi este în pericol din cauza scandalului izbucnit în interiorul instituției, Klemm a afirmat: „Aceasta va trebui să fie decizia luată de autorităţile româneşti”.

Declarațiile vin după ce, joi, oficialul american s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Dragnea a avut o întrevedere cu adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activităţii acestuia în România, la întâlnire participând şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.


Citește și:  Traian Băsescu l-a criticat pe ambasadorul SUA la București, pe motiv că o susține pe șefa DNA: De aia nici nu m-am dus la recepția de la Ambasada SUA. O invitație semnată de Klemm nu onorează pe nimeni

Fostul președinte al României și liderul PMP, Traian Băsescu, l-a criticat, miercuri seara, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, pe motiv că o susține pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.


Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revoce doi procurori din funcție, pe motiv că nu mai respectă codul deontologic. Cei doi au sesizat Inspecția Judiciară, după ce li s-ar fi cerut să facă testul poligraf.

La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : „Ştiţi ce-mi doresc: să <<decapaţi>> instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , „Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“.

În replică, DNA a precizat că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi „conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".


Citește și:  VIDEO. Scandal în DNA. CSM, aviz favorabil pentru revocarea procurorilor Țuluș și Moraru, la cererea lui Kovesi. Țuluș acuză ”epurări pe criterii subiective”, iar Moraru – ”un război al unei persoane pentru putere”. LIVE UPDATE

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, în ședința de marți, cererea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, privind revocarea din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga, dar și solicitările de încetare a activității formulate de anchetatorii Adrian Țîrlea și Doru Văcaru.


 

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă