9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial13 milioane de euro de la STS pentru Ghiță

13 milioane de euro de la STS pentru Ghiță

O firmă din grupul fondat de către deputatul Sebastian Ghiță a câștigat la începutul acestei luni o licitație de circa 13 milioane de euro organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), potrivit Hotnews. Teamnet International a obținut contractul pentru extinderea sistemului de apel de urgență 112, deși Sebastian Ghiță este anchetat de DNA, printre altele, pentru constituirea unei rețele de transferat în paradisuri fiscale bani provenind tocmai de la STS. 

Astfel, deputatul este acuzat că ar fi constituit un grup în care erau implicate 53 de firme și 24 de persoane de maximă încredere – rude și prieteni – prin intermediul cărora ar fi rulat sume imense de bani primiți sub formă de comision pentru sprijinul acordat unor firme să câștige contracte pe bani publici. Procurorii susțin că statul a fost prejudiciat în aceste cazuri cu mai multe milioane de euro.

„România liberă“ a relatat faptul că printre contractele cu probleme anchetate de DNA se numără unul cu Ministerul Afacerilor Externe, de 18,2 milioane de euro, și unul cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, de 15,9 milioane de euro.

Sebastian Ghiță este în prezent urmărit penal de către DNA, fiind acuzat de fapte de trafic de influență, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinației fondurilor UE și coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 și la cele prezidențiale din 2014.

Cât privește licitația organizată pentru extinderea sistemului 112, STS a primit 8 oferte, fiind declarată câștigătoare oferta depusă de asocierea Teamnet Project Management Solutions, Teamnet International, Dedalus Teamnet și S&T Romania.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă