21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăȘtirile zileiEurostat: Un român din trei nu-şi permite o maşină

Eurostat: Un român din trei nu-şi permite o maşină

O persoană din trei (29,8%) din România nu-şi poate permite o maşină, mult peste media europeană de 7%, procentul situându-ne pe ultimul loc în Uniune, arată datele pentru anul 2017 ale Eurostat. Potrivit Mediafax, înaintea României se află Bulgaria (20,6%) şi Ungaria (20,1%). La capătul opus, cel mai mic procent al celor care nu îşi permit un automobil se află Cipru şi Malta (1,7%), urmate de Luxemburg (2,2%) şi Franţa şi Italia (2,7%).

În ansamblul uniunii procentul celor ce nu-şi permit maşini a scăzut cu 0,7% puncte procentuale în 2017, de la 7,7% în 2016. Scăderi au fost înregistrate în majoritatea statelor membre, cu excepţia Austriei (+0.4pp), Danemarcei (+0.3 pp), Luxembourgului (+0.2pp), Franţei (+0.1pp), în timp ce Olanda a rămas la 6,4%.

Conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), parcul auto naţional din România ajunsese, la finele anului 2017, la peste 7,635 milioane de unităţi, în creştere cu 8,91% faţă de anul precedent. Din acest total, peste 1,320 milioane de vehicule erau înmatriculate în Bucureşti.

Cele mai citite

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....
Ultima oră
Pe aceeași temă