Descendentul unei vechi familii nobiliare din Boemia a deschis pentru public un castel din Praga, parte a celebrulului complex Hrad, pe care l-a mostenit, impreuna cu alte noua palate.
William Lobkowicz nu stie exact numarul de incaperi din castelul confiscat in 1948, impreuna cu toate celelalte proprietati ale familiei. A avut nevoie de 14 luni si o echipa de o suta de specialisti pentru a restaura cladirea care a fost folosita multa vreme ca anexa a Muzeului National.
In 1990, dupa "Revolutia de catifea", in Cehia a inceput restituirea proprietatilor. Dupa procese indelungate, William Lobkowicz a recuperat zece castele cu terenurile aferente, ca si opere de arta, carti si arme care au apartinut familiei sale. Licentiat la Harvard in istoria artei europene, William Lobkowicz stie povestea fiecarei piese din "colectia princiara", care include mai multe portrete ale stramosilor sai, doua peisaje de Canaletto, o "Infanta" a lui Velazquez, o pictura semnata de Brueghel si una de Cranach. O valoare aparte o au manuscrisele a trei simfonii pe care Beethoven i le-a dedicat lui Joseph Franz Maximilian Lobkowicz (1772-1816), unul dintre cei mai mari mecena ai familiei nobiliare.
Colectia a fost expusa initial la Nelahozeves, unul dintre cele patru castele pe care William Lobkowicz le-a pastrat. Celelalte au fost vandute pentru a finanta lucrarile de restaurare si afacerile familiei. Castelul Lobkowicz, situat in inima fortaretei din capitala ceha, intr-o zona foarte frecventata de turisti, este un loc mai potrivit pentru o colectie atat de impresionanta.
Desi este proprietar de castele, William Lobkowicz prefera sa locuiasca impreuna cu sotia si cei trei copii in confortul modern oferit de un apartament din Praga.