22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialChristine Lagarde: FMI s-a schimbat

Christine Lagarde: FMI s-a schimbat

FMI 's-a schimbat' și nu mai impune politici de 'redresare structurală', atât de criticate în anii 80-90 în Africa sau în America de Sud, a declarat Christine Lagarde, directoarea generală a Fondului Monetar Internațional, citată duminică de AFP.

'Redresare structurală? A fost înainte de mandatul meu, nu am nicio idee despre ce este vorba', a declarat ironic Lagarde, la o conferință de presă sâmbătă la Washington, ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist ghanez, care a chestionat-o despre imaginea proastă a FMI în Africa.

Termenul de 'redresare structurală' se referă la liberalizarea economiei și la reducerea perimetrului statului, care au condiționat împrumuturile FMI și care au avut rezultate foarte contestate în țările din sud.

'Nu mai facem acest lucru', a asigurat doamna Lagarde, aflată în fruntea FMI din 2011, perioadă în care Fondul a continuat să susțină politicile de austeritate bugetare în țările plasate sub asistență financiară (Grecia, Portugalia…).

'Trebuie să se înțeleagă că ne-am schimbat modul de a ne oferi sprijinul financiar  Este într-adevăr pe bază de parteneriat', a declarat Lagarde, într-un moment în care Fondul se pregătește să susțină financiar Ucraina, în schimbul unor măsuri economice draconice transmite Agerpres.

Cele mai citite

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...

A început Evaluarea Națională. Recomandările Ministerului Educației pentru elevi

Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a începe astăzi, iar Ministerul Educației (ME) a transmis, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă