10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăȘtirile zileiDosar penal după ce un bărbat care s-a simţit rău la mitingul...

Dosar penal după ce un bărbat care s-a simţit rău la mitingul din 10 august a murit

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, Teodora Dragole, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi de reprezentanţii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani.

Anchetatorii au dispus efectuarea unei necropsii pentru a se stabili cauza decesului.

„Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, ar fi decedat în noaptea de 19 spre 20 august. În această (luni- n.r.) dimineaţă, colegii noştri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”, a declarat reprezentantul Poliţiei.

La rândul său, directorul medical al Spitalului Alexandria, Valentina Roibu, a declarat, pentru MEDIAFAX că reprezentanţii unităţii medicale au solicitat deschiderea unei anchete pentru a nu exista vreo suspiciune.

„Am solicitat Serviciul de Medicină Legală şi Poliţia pentru a ridica orice suspiciune, să vedem ce a fost. Nu am avut de la aparţinători nicio solicitare, iar aparţinătorii nu ne-au declarat nouă nimic“, a declarat reprezentantul spitalului.

Ea a adăugat că starea pacientului era una degradată.

„Pacientul s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Turnu Măgurele, de acolo, cu vărsături, cu sângerare, cu melenă hematemeză, a fost trimis către spitalul nostru. A fost internat în Serviciul de Terapie Intensivă, unde i s-au făcut toate cele, cu tratament maximal, respectând tot protocolul. În data de 19, a prezentat stop cardio-respirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi s-a declarat decesul. Pacientul era într-o stare destul de critică“, a mai spus Valentina Roibu.

Surse locale au declarat pentru Mediafax, că bărbatul a leşinat în urma acţiunii cu gaze lacrimogene, la mitingul din Piaţa Victoriei, din urmă cu mai bine de o săptămână. Bărbatul ar fi suferit o puternică hemoragie nazală şi bucală, iar de atunci starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă