6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăVideoZelenski se întâlnește cu oameni și trupe în estul Ucrainei

Zelenski se întâlnește cu oameni și trupe în estul Ucrainei

Zelenski s-a întâlnit cu mai mulți oameni și trupe în estul Ucrainei pentru a le transmite felicitări și decorații pentru luptele duse până acum, potrivit Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a făcut selfie-uri cu soldații, într-o benzinărie despre care se spune că se află în estul regiunii Donețk și a înmânat premii soldaților, într-o locație nedezvăluită, în imaginile difuzate de biroul său luni (26 iunie), potrivit Reuters.

Videoclipul îl arată și pe comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, uitându-se la hărți cu Zelenski.

„ Astăzi am onoarea să fiu alături de eroii noștri – unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei din grupul operațional și strategic de trupe Khortytsia. Să le mulțumesc, să le dau premii și să le strâng mâna”, a scris el pe aplicația de mesagerie Telegram. într-un mesaj postat împreună cu videoclipul.

Zelenski spune că ucrainenii, oameni și trupe, ce salvează sinistrați sunt împușcați de forțele Moscovei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit miercuri despre oamenii care au pierit în inundaţiile cauzate de distrugerea barajului Kahovka, adăugând că ucrainenii care încearcă să îi salveze pe sinistrați sunt împuşcaţi de forţele Moscovei, informează dpa, preluat de agerpres.ro.

“Oameni, animale au murit. De pe acoperişurile caselor inundate, oamenii văd cum trec înecaţi”, a spus el într-un interviu acordat Welt TV, Bild şi Politico.

Şeful statului ucrainean a acuzat trupele ruse de pe malul sudic al râului Nipru, spunând că forţele de ocupaţie trag în cei care încearcă să salveze oameni.

Zelenski spune că ucrainenii ce vor să-i salveze pe sinistrați sunt împușcați la ordinul Moscovei, dar nici ONU și Crucea Roșie nu i-au ajutat

De asemenea, preşedintele Zelenski s-a declarat dezamăgit de faptul că ONU şi Crucea Roşie nu au reuşit până acum să dea o mână de ajutor. Ar trebui “să fie acolo primii pentru a salva vieţi”. Dar “nu sunt acolo!”

După recucerirea zonei din mâinile ruşilor, preşedintele ucrainean a solicitat o anchetă internaţională şi a spus că va invita toţi experţii internaţionali să investigheze incidentul.

Rusia este responsabilă pentru dezastru, dar Kremlinul a subestimat puterea exploziei care a provocat-o, a declarat Zelenski. Moscova a urmărit ca astfel eliberarea zonelor să fie mai dificilă, în aşteptarea contraofensivei ucrainene, a adăugat el.”Nu s-au gândit că îşi vor inunda şi teritoriile ocupate”, a adăugat el.

Cine a aruncat în aer barajul de pe Nipru?

Un mare baraj din sudul Ucrainei, regiune ocupată de ruși, a fost distrus ieri dimineață, provocând potop de ape și evacuări rapide. Rusia și Ucraina s-au învinuit reciproc pentru comiterea a ceea ce amândouă țări, aflate în conflict, au descris actul drept unul terorist. Cine este noul Nero din această ecuație cu duble necunoscute?

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...
Ultima oră
Pe aceeași temă