16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Țara care impune tinerilor serviciul militar obligatoriu

VIDEO. Țara care impune tinerilor serviciul militar obligatoriu

Junta din Myanmar a declarat serviciul militar obligatoriu pentru toți tinerii, bărbați și femei, a anunțat sâmbătă (10 februarie) presa de stat, în timp ce se străduiește să limiteze forțele rebele armate care luptă pentru o mai mare autonomie în diferite părți ale țării.

Toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și femeile cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani trebuie să servească timp de până la doi ani, în timp ce specialiștii, cum ar fi medicii cu vârste de până la 45 de ani, trebuie să servească timp de trei ani. Serviciul poate fi prelungit până la un total de cinci ani în timpul stării de urgență în curs de desfășurare, potrivit presei de stat.

Myanmar este cuprinsă de haos de când armata a preluat puterea de la un guvern ales în urma unei lovituri de stat din 2021.

Din octombrie, Tatmadaw, așa cum este cunoscută armata, a suferit pierderi de personal în timp ce se luptă cu o ofensivă coordonată de o alianță de trei grupuri insurgente ale minorităților etnice, precum și de luptători pro-democrație aliați care au luat armele împotriva juntei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, anchetată disciplinar. Inspecţia Judiciară s-a autosesizat

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul judecătorului care soluţionează dosarul în care este cercetat penal...

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă