5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Salvatorii ajung la muncitorii indieni prinși în tunel

VIDEO. Salvatorii ajung la muncitorii indieni prinși în tunel

Rudele celor 41 de bărbați care se află de 17 zile într-un tunel din nordul Indiei au declarat că sunt fericite și nerăbdătoare să îi revadă pe cei dragi, după ce salvatorii au forat printre stânci și dărâmături și au ajuns la ei.

Oficialii au declarat că urmau să îi scoată pe muncitorii blocați unul câte unul în siguranță, pe targă cu roți, printr-o conductă de 90 cm lățime, procesul urmând să dureze câteva ore.

Zeci de salvatori cu frânghii și scări au fost aliniați în afara tunelului, iar ambulanțele au început să sosească pentru a-i duce pe cei 41 de oameni la un spital aflat la aproximativ 30 km distanță.

Bărbații, muncitori cu salarii mici din cele mai sărace state indiene, au rămas blocați în tunelul de 4,5 km din statul Uttarakhand de când s-a prăbușit la 12 noiembrie.

Autoritățile nu au spus ce a cauzat prăbușirea, dar regiunea este predispusă la alunecări de teren, cutremure și inundații.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...
Ultima oră
Pe aceeași temă